Ekspertenes tips: Slik finner du turen som passer for deg

Her er rådene for deg som vil ut, men ikke helt vet hvor du skal begynne.

Nærturer kan være et god start for deg som vil ut. Etter suksessen med 52 hverdagsturer i Stavanger, merket Turistforeningen totalt 800 kilometer med nye turløyper i Stavanger, Sandnes, Sola, Time, Klepp, Gjesdal, Randaberg, Strand og Forsand kommune.
  • Håvard Tanche-larsen Knutsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Ivar Anton Nøttestad (Speideren):

— Husk at du ikke trenger å dra langt. Du må ikke dra til Nordpolen eller krysse Grønland. Jeg synes småturene er de kjekkeste. Du drar ikke langt og du kan oppleve noe nytt hver gang, gjerne sammen med noen andre.

Ivar Anton Nøttestad og Jane Dorner under en gapahuk i Speidermarka ved Store Stokkavann.

— Jeg vil anbefale alle å begynne enkelt, og ha gjerne en plan b før du drar ut. Ikke dra for langt, særlig ikke med barn. Har du barn så er alltid vann og ild en stor suksess. Dette er gøy, også for voksne, men det er gjerne noe vi ikke tør å si høyt. Jane Dorner (Speideren):

— Se an dine fysiske forutsetninger. Noen klarer å gå en fjelltur på 7 til 8 timer, for andre holder det med en runde rundt Store Stokkavann. Det viktigste er at du klarer turen og at den er en fornøyelse. Her finnes det mange gode bøker som kan hjelpe deg på veien og inspirere deg. Dersom nivået blir for høyt altfor fort, forsvinner også kosen.

Arnstein Salthammer Eide (Stavanger Turistforening):

— Ut.no er en stor turportal. Her kan du finne turer i nærheten eller turer oppe på fjellet. Du kan finne turer som begynner rett utenfor stuedøra di, her får du hundrevis av turforslag.

LES OGSÅ:

Les også

Slik får du en super natt i telt

Les også

- Turen blir ikke ødelagt om du ikke har det beste utstyret

— Men først av alt er det greit å sette seg et mål. Start gjerne med nutene i Sandnes, så kan du ta det neste steget. Jeg snakket for ikke lenge siden med en far som har to unger. De hadde gått så mye på nutene at de nå ville melde seg inn i DNT. Begynn i nærmiljøet ditt! Det viktigste er å komme seg ut, ikke å gå lengst mulig.

Sigurd Rønningen er ofte ute på tur med barna Hallgrim og Idun.

Sigurd Rønningen (Stavanger Turistforening):— Du skal klare å finne en tur som passer for deg på ut.no. Samtidig kjenner tursenteret vårt til mange turer i området. Finn likesinnede du kan gå turen med, og en ting til: Det er ingenting som er din tur. Det er en million turer som er dine. Du må bare gå og oppdage dem.

Sjekk ut Aftenbladets egne turisder. Her kan du også finne turer i ditt nærmiljø.

Se også pakketipsene fra Turistforeningen:

Publisert: