Jo, det blir julelys på Ullandhaugtårnet i år også

Men du må vente noen dager til.

Publisert: Publisert:

1. desember vil Ullandhaugtårnet igjen lyse. Foto: Jonas Haarr Friestad

 • Siv Helen Kvalvåg
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Aftenbladet har fått flere henvendelser fra folk som søndag ettermiddag ventet forgjeves på at Ullandhaugtårnet skulle forvandles til byens største juletre. Helt siden 5 år gamle Anja Ariel Tørnes Brekke for 15 år siden skrev brev til ordføreren om at hun ønsket seg lys på det 60 meter høye tårnet, har dette vært en kjær tradisjon. Hvert år er lysene på tårnet blitt tent samtidig med julegrana på Domkirkeplassen; første søndag i advent klokken 17.

Les også

LES OGSÅ: Julestemninga kom då grana vart tent

Men - i år forble tårnet mørkt. Mange barn og voksne hadde møtt opp for å få med seg tenningen, men de måtte rusle skuffet hjem igjen. Disse vil imidlertid få en ny sjanse torsdag.

– Lysene vil bli tent torsdag 1. desember klokken 18. Da blir det også en fest her, med både gløgg og julekaker, sier Vidar Feria i Rønning Elektro til TV Vest.

Det så lenge mørkt ut for årets tårnjuletre. Telenor, som i alle år har tatt på seg ansvaret for at tårnet lyser opp byen i julemåneden, meldte nemlig at de dessverre ikke kunne gjøre det i år, fordi prisen ble for høy. Det var da Rønning Elektro kom på banen.

– Vi er et stor firma med 160 ansatte, og vi ville ta et samfunnsansvar og gi noe til byen. Derfor sa vi at vi kunne bidra, sammen med Telenor, sier Feria til TV Vest.

Altså: Det blir lys i tårnet i år også, men ikke på helt samme tidspunkt som de andre årene. Til gjengjeld vil tårnet lyse ekstra sterkt i år.

– Vi har skiftet 500 pærer til noen som tilsvarer 40 Watt. Disse lyser sterkere enn de som har vært her de siste årene, sier Feria.

LES OGSÅ:

Publisert:

Les også

 1. Egersunderne ble minnet om «Synne» ved tenning av julegrana

 2. Julefryd lokker med levende julekalender

 3. Ringer julen inn med mobilbetaling

 4. Nå blir det julelys i Solakrossen likevel

Mest lest akkurat nå

 1. – Du skal ikke ha kniv fra Ikea, sier far

 2. Sandnes Sparebank reduserte resultatet. Det er sjefen stolt av

 3. Rasutsatt vei i Suldal kan være for farlig å sikre

 4. 17 flygninger til Norge med koronasmitte

 5. Prins Harry og hertuginne Meghan har bosatt seg i Santa Barbara

 6. Tesla målt til 221 km/t: Eieren får førerkortet beslaglagt inntil mai neste år

 1. Advent
 2. Jul
 3. Ullandhaug