Åpne Dører fikk 1,3 millioner etter Listhaug-video

Den kristne organisasjonen Åpne Dører har fått 1,3 millioner kroner i gaver etter at innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) la ut en video der hun oppfordret folk til å gi penger til forfulgte kristne.

Videoen med innvandringsminister Sylvi Listhaug og hennes statssekretær Fabian Stang har bidratt til at den kristne organisasjonen Åpne Dører har fått rundt 1,3 millioner kroner i gaver. Foto: Skjermbilde / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Videoen med Listhaug og hennes statssekretær Fabian Stang (H) var et svar til skuespiller Kristoffer Joners Facebook-aksjon til støtte for Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS).

Listhaug og Stang oppfordret folk til heller å gi penger til kristne forfulgte, og Listhaug sier til TV 2 at hun er glad for at hun har bidratt til å sette søkelyset på situasjonen til denne gruppen.

– Jeg synes det er fantastisk å kunne bidra til å sette søkelyset på en så viktig sak som forfølgelsen av kristne i verden. Dette er et tema som dessverre får lite oppmerksomhet her hjemme, sier innvandringsministeren.

Generalsekretær i Åpne Dører, Morten Askeland, sier til TV 2 at de samler inn rundt 30 millioner kroner årlig, og at mange av pengene gis i desember.

– Vi har prøvd å skille ut det som har kommet som et resultat av denne aksjonen, og det er beregnet til å være mellom 1,2 og 1,3 million kroner.

LES OGSÅ:

Les også

 1. Joner-stunt ga NOAS 4 millioner: – Mye mer enn forventet

 2. Christian Wedler: Både Kristoffer Joner og Sylvi Listhaug bør tenke seg om

 3. Joner: – Var sikker på at alle skjønte det var et samarbeid

 4. Dette innlegget var utgangspunkt for Joners Listhaug-kritikk

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Eivind og døtrene Ava (2) og Vilja (5) var tidlig på plass

 2. 61 flypassasjerer fra Sør-Afrika testet positivt

 3. Halve livet sto hun på scenen, så kom hun knapt ut av sengen

 4. Sandnes-ordfører: – Tror helseministeren har misforstått noe

 5. 10 grunner til at strømprisen vil være skyhøy i mange år

 6. Nå kan alt skje i Stavanger!