Fjellhytter øker i pris: Sirdalshytter raskest å selge

Prisene på fjellhytter steg for fjerde år på rad i 2018. I snitt koster det nå 1.875.000 kroner for den typiske fritidsboligen på fjellet. I Sirdal selges hyttene raskest.

Tjørhomfjellet i Sirdal
 • Elisabeth Seglem
  Journalist
 • Linus Rovik Hauge
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Gjennomsnittlig salgstid for fjellhytter øker fra 84 til 91 dager, ifølge statistikk fra Eiendom Norge. Raskest går det i Sirdal med 46 dager. Tregest går det i Krødsherad og Sigdal (Norefjell og Haglebu) og Ringebu (Kvitfjell m.fl.) med 118 dager.

Hytter går tregere enn hus

– Salgstiden er normalt lenger i fritidsboligmarkedet enn i det ordinære boligmarkedet, og gjennomsnittlig salgstid har gått vesentlig ned fra toppen i 2015 og har steget svakt fra forrige sesong, sier sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

I snitt ble fritidsboliger på fjellet solgt 1,1 prosent under prisantydning.

Prisstigningen i fjor var på 4,4 prosent, og til sammen ble det solgt 4.104 hytter på fjellet, viser tall fra Eiendom Norge.

Mest hyttesalg i øst

Det er i kommunene Ringsaker (Sjusjøen), Trysil, Krødsherad og Sigdal (Norefjell og Haglebu) det ble solgt flest fjellhytter. De høyeste medianprisene finner man i Øyer (Hafjell), Hol (Geilo, Ustaoset og Haugastøl) og Flå.

– Den sterke prisutviklingen i markedet for fjellhytter fortsetter for fjerde år på rad etter de noe svakere årene i 2013 og 2014. Hyttemeglerne har meldt om stor aktivitet gjennom året, og det inntrykket bekreftes av statistikken, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Mens prisene på fjellhytter ved langrennsdestinasjoner steg med 3,9 prosent i fjor, var prisstigningen på 5,5 prosent for fjellhytter ved alpinanlegg, Skriver NTB.

Publisert:
 1. Eiendom
 2. Norge
 3. Boligpriser
 4. Boligmarkedet

Mest lest akkurat nå

 1. En svært farlig mann

 2. Kan du stole på strømmåleren din?

 3. Gamle toaletter kan bli galleri

 4. Demonstrasjon mot rekordhøye strømpriser torsdag

 5. Gjorde nazihilsen i retten

 6. - Den mest kunn­skaps­rike vi kjente