Nå bygges ny fartshump på E39

En del bilister overholder ikke den nedsatte fartsgrensen gjennom anleggsområdet ved E39. Derfor bygger Statens Vegvesen mandag kveld en fartshump.

– Vi bygger en fartshump for å se om det kan ha noen effekt, sier Dag Johannes Daland, delprosjektleder for E39 Eiganestunnelen i Statens Vegvesen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Vi bygger en fartshump for å se om det kan ha noen effekt, sier Dag Johannes Daland, delprosjektleder for E39 Eiganestunnelen i Statens Vegvesen.

Arbeidet startet ved 20-tiden, og det er ventet å ta rundt fire timer. Klokken 20.30 er det kø i sørgående retning som følge av byggingen.

Følger ikke fartsgrensen

Mellom 40.000 og 60.000 bilister kjører daglig forbi anleggsområdet ved E39 i Stavanger. Utenom rushtiden er det en del bilister som bryter fartsgrensen.

Fra og med mandag kveld må alle som kjører ut av byen på E39 kjøre over en fartshump ved Scancheholen.

– Vi har ikke hatt noen ulykker her ennå, men vi ser at det er mange bilister som ikke overholder fartsgrensen. Når farten er så stor som det den er nå, må vi gjøre noe med det, sier han.

Hovedårsaken til at det nå skal bygges en fartshump på motorveien, er at entreprenøren jobber tett inntil veien.

– Dette er et helse, miljø og sikkerhetstiltak (HMS) for å ta hensyn til de som jobber langs E39 og for å sikre at de skal kunne gjøre jobben sin på en trygg måte, sier Daland.

Fartshumpen blir utformet slik at personbiler skal kunne passere i 50 kilometer i timen. Prosjektlederen mener at fartshumpene ikke kommer til å føre til noe mer kø på motorveien enn hva det er i dag.

– Hvis det ikke hjelper med én fartshump, må vi vurdere om vi må bygge enda en, sier Daland.

Hvor lenge fartshumpen blir værende på E39 er foreløpig usikkert.

– Behovet vil vi vurdere når vi er ferdig med hele anleggsarbeidet i dette området. Jeg tror vi vil bli ferdig rundt våren 2018, sier han.

Les også

Slik blir den nye motorveien

Siden 2014 har fartsgrensen på denne strekningen vært 50 km/t, men ikke alle overholder dette.
Les også

Nytt kjøremønster skapte lange køer

Arbeidere reagerer på farten

Stangeland Maskin er fornøyd med at det nå skal bygges en fartshump i anleggsområdet ved E39.

– Det skal medvirke til økt sikkerhet for våre ansatte i området, samt bidra til at anleggstrafikk skal klare å komme seg av og på E39 i det aktuelle området, sier Olav Silde, HMS kvalitetssikringssjef i Stangeland Maskin.

I 2014 ble farten satt ned til 50 kilometer i timen i det aktuelle området, men ifølge Silde er det i dag en del som ikke overholder dette.

– Mange tok hensyn da vi satte ned farten i 2014, men nå er utfordringen at bilistene gradvis kjører inn på en ferdig vei. Bilister har nå begynt å omstille seg og glemmer kanskje at anleggsarbeid fremdeles pågår langs E39.

Kolleger av Silde har reagert på at noen bilister holder for høy fart gjennom anleggsområdet.

– Det har vært flere hendelser der bilister har kjørt rett inn i betongsikringen som vi har satt opp rundt anleggsområdet, men det er heldigvis ikke mange, sier han.

Som HMS-ansvarlig i Stangeland Maskin er Silde opptatt av at arbeiderne langs E39 skal ha det både trygt og fint på jobb. Han forteller at det derfor er viktig at fartsgrensen blir overholdt.

– For at vi skal kunne jobbe raskt og effektivt er det viktig at bilistene ikke kjører fortere enn det de skal. Det store flertallet håndterer dette på en fin måte, men det er alltid noen som ikke tar hensyn til de som jobber langs veien.

Les også

Kulverten på motorveien får ny fyllmasse

Prosjektleder Dag Johannes Daland er redd det kan skje ulykker på denne strekningen hvis bilister ikke overholder fartsgrensen.

– Bra tiltak

Thor Jåsund, tillitsvalgt i trafikkpolitisk komité i Norges Automobil Forbund (NAF) Stavanger, synes fartshumper er et bra tiltak fra Statens Vegvesen sin side for å øke trafikksikkerheten i området.

– Vi i NAF er opptatt av trafikksikkerheten og fartsgrenser kommer under det punktet. Hvis ikke bilister overholder fartsgrensen er fartshumper et tiltak som kan iverksettes, sier han.

Jåsund roser måten Statens Vegvesen har håndtert trafikken i byggeperioden.

– Det har vært svært lite uhell med tanke på det store og komplekse bygningsarbeidet som har pågått her, sier han.

Publisert: