Her er årets eventyrer

Marius Fuglestad (25) fra Sandnes ble årets eventyrer.

Marius Fuglestad
 • Julie Teresa Rege Olsen
  Julie Teresa Rege Olsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Søndag vant han prisen som årets eventyrer 2017 i sterk konkurranse med sju andre deltakere, deriblant Kari Schibevaag fra Stavanger.

– Det er veldig stort. Det var ekstra stort fordi det til syvende og sist var folket sine stemmer som avgjorde at det var jeg som vant. Dette kan ta meg et steg nærmere drømmen om å leve som eventyrer på heltid, sier Fuglestad, som til daglig jobber på Hetland sport i Sandnes.

Prisen ble utdelt under Ekspedisjonsfestivalen på Kobberhaughytte i Oslo.

Marius Fuglestad (25) med den gjeve prisen som årets eventyrer.

– Hvor går den neste turen?

– Jeg er alltid i gang med å planlegge en ny tur, men foreløpig vil jeg ikke avsløre hvor turen går. Planen er nemlig å sette en ny verdensrekord, avslører Fuglestad.

Planen er å ta avgårde i mai/juni neste år.

Sammen med Ivan Sigmundsen fra Sandnes og Peter Lind Gupta fra Kristiansand padlet Fuglestad som ekspedisjonsleder sist sommer over 3200 kilometer langs Yukon-elven. De tre ble de første nordmenn som krysset Alaska i kano. Turen tok 52 dager, og ble behørig dokumentert gjennom flere artikler i Aftenbladet.

Her kan du lese om Alaska-turen til Fuglestad:

Les også

Alaska-eventyrerne: Fiskelykken har snudd, men naturen utfordrer!

Les også

Alaska-eventyrerne: Jaktet på av ulv!

Vibeke Sefland var nominert for å ha besteget to 8000-meter topper på under en uke. Truls Hestengen og Jostein Hult syklet nærmere 15.000 kilometer mellom Bøler og Beijing. Sju kandidater kjempet om den gjeve utmerkelsen.

Her er juryens begrunnelse:

Marius Fuglestad har i særdeleshet gjort seg fortjent til prisen som «Årets Eventyrer 2017». Han var ekspedisjonsleder da han og to kompiser fullførte det ultimate villmarkseventyret med å padle Yukon-elven i Alaska i full lengde fra øst til vest. 52 dager og 3100 kilometer i en kano med tre stykker i den avsidesliggende villmarken i Alaska krever klokt lederskap og gode avgjørelser underveis. Med en bred og allsidig erfaring fra friluftslivet var det naturlig at Marius tok lederrollen på turen. Verken sultne ulver, sykdom eller en kano på avveie rokket ved at kameratene klarte å fullføre drømmen, og med det ble de tre de første nordmenn og skandinaver til å fullføre Yukon River i sin helhet. Marius har på kort tid blitt Vestlandets største friluftsblogger og finner motivasjon til nye eventyr ved å inspirere andre. Juryen synes dette gjør Marius til en verdig vinner av tittelen «Årets Eventyrer 2017»

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Forsker Gunnveig Grødeland: – Omikron kan være veien ut av pandemien

 2. Strammer inn tirsdag: – Det blir tiltak vi vil merke i hverdagen vår

 3. Frykter du ny korona­bølge? Nå kommer FHI med glad­nyhet

 4. Viking klar for Europa: 30 millioner ligger i potten

 5. Regjeringen framskynder tredje dose for alle over 45

 6. 14.000 lys skaper hjemmelaget julestemning i Sandnes