Marco Nymark: - Jeg kan ikke låne mer penger nå

Lommeboka til Marco Nymark er nesten tom. Han har 300 kroner igjen på konto, og ingen rene klær. Tirsdag avgjøres klagen på avslaget om kommunal bolig.

Publisert: Publisert:
Marco Nymark har polio, er uføretrygdet og sitter i rullestol. Men behovene hans kvalifiserer ikke til kommunal bolig, i følge kommunen.
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Marco Nymark har polio, diabetes, er uføretrygdet og sitter i rullestol. I forrige uke skrev Stavanger Aftenblad om avslaget han har fått på søknaden om kommunal bolig fra Stavanger kommune. Boligkontoret i kommunen mener at han ikke er økonomisk, sosialt eller medisinsk trengende nok.

LES SVARET FRA KOMMUNEN:

Attest fra lege og advokat

Advokaten hans, Marthe Engøy, og fastlegen hans ved Storhaug legesenter er fortvilt over at kommunen ikke oppfyller plikten de har de å hjelpe de som trenger det. Begge har informert kommunen om Nymarks behov.

Klagen på avslaget skal behandles tirsdag 3. oktober.

LES MER:

Les også

Marco har polio, men må bo på hotell fordi kommunen ikke vil tildele kommunal bolig

– Jeg har fått ufattelig mye støtte og har mange som hjelper meg. De vippser penger og spanderer middag. Men det kan ikke fortsette sånn. Nå har jeg ingen rene klær å ha på meg og aner ikke når jeg får hjelp, sier Marco Nymark.

I mer enn to uker har han vært bostedsløs og bodd på hotell etter at han måtte flytte ut fra den midlertidige boligen sin hos ekskjæresten.

Seks måneders kamp

Allerede i mars - for seks måneder siden - søkte han om hjelp til egen bolig. Da måtte han flytte fra den leide, privatleiligheten han bodde i. Leiligheten var dårlig tilrettelagt for rullestol og var infisert av muggsopp. Mens han ventet på søknaden om bolighjelp hos kommunen, bodde han hos kjæresten i andre etasje. Det var lite ideelt sett med Nymarks øyne å bli slept eller båret opp 22 trappetrinn når han skulle inn eller ut. Men kommunen mente det var godt nok, og avslo søknaden.

Forholdet til kjæresten er over og Marco Nymark har stått helt uten bolig de siste par ukene. Klagesaken hans har gått i systemet siden mars. Tirsdag kommer endelig avgjørelse.

Bor på hotell

Han har penger til å bo på pasienthotellet på SUS fram til torsdag. Innen da skal klagen hans behandles og han krysser fingrene for at hjelpeapparatet snart klarer å sette sammen en plan for ham med med rettelagt bolig og assistanse til påkledning og hygiene.

– Ventetida er veldig tøff. Jeg har hatt noen skikkelige nedturer og måtte innom legevakta i uka som gikk fordi jeg var så nedkjørt, sier Marco Nymark.

En sykepleier har vært innom et par ganger, men i følge Nymark vet de ikke helt hva de skal gjøre og de har reist med uforrettet sak. Mandag skal noen komme tilbake og hjelpe ham med klesvask, men han har fått beskjed om at han selv må ha 150 kroner klar til å betale for klesvasken.

300 kroner igjen

– Jeg har 300 kroner igjen på konto. Jeg har lånt fra alle jeg kan låne hos. Jeg har lagt inn søknad hos NAV der jeg ber om nødhjelp til livsopphold, men har ikke hørt noe.

– Jeg skulle ønske de kunne ringe meg. Jeg har ikke hørt ett ord fra dem. Jeg kan ikke låne mer penger nå, sier Nymark.

Publisert: