For tung for helikopter

Det vil ikke være mulig å løfte den avkappede Trollpikken med helikopter, fastslår entreprenør Sverre Garpestad. Det vil ta et par måneder å få gjenreist Trollpikken.

Øyvind Langmyr (til venstre), Sverre Garpestad og Kjetil Bentsen ved den ødelagte Trollpikken mandag formiddag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Entreprenøren var på befaring ved den «nye» turistattraksjonen i Eigersund mandag formiddag. I helga har ukjente personer brukt slegge og kile for å ødelegge fjellformasjonen.

«Trollpikken skal gjenreises» har passert 185.000 kroner

Sverre Garpestad var raskt ute og mente at det vil være mulig å sette den avkappede steinen på plass igjen. Mandag formiddag var han på stedet med flere fagfolk for å se nærmere på skaden.

Den foreløpig konklusjonen er steinen er for tung til å bli løftet med helikopter. De er er imidlertid optimister og regner med at det likevel skal være mulig å finne en løsning.

Mandag ettermiddag meldes det at grunneierne sier ja takk til gjenreising av Trollpikken, og at entreprenøren Bertelsen & Garpestad setter igang snarest. De antar at det kan ta opptil et par måneder å få til Trollpikken tilbake i full skrud.

Eigersund kommune og Dalane Friluftsråd er også i kontakt med grunneiere om å lage en plan for parkering og utvikling av området på kort og lang sikt.

Med slegge og kile traff vandalene oss midt i hjertet– Ødeleggelsen av Trollpikken vil trekke flere turister
Publisert: