UiS bekrefter studentklage om professor

En kvinnelig student ved Universitetet i Stavanger har sendt inn klage angående historieprofessor Nils Rune Langeland.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det er Khrono som omtaler saken.

Studenten som har sendt inn klagen hadde Langeland som professor i vår.

Lørdag 8. juli skrev Langeland i en melding til NRK at han beklaget de upassende meldingene han har sendt til flere kvinner. I meldingen til NRK understreket Langeland at ingen av meldingene ble sendt til egne studenter.

Men ifølge Khrono hadde instituttlederen på professorens eget institutt ved Universitetet i Stavanger (UiS) allerede på det tidspunktet mottatt en klage fra en som har vært student hos ham denne våren. Klagen er bekreftet mottatt på UiS 4. juli.

Studieåret var ikke omme

– Det stemmer at jeg har vært student av Langeland denne våren og mottatt meldinger, sier studenten, som ønsker å være anonym, til Khrono.

– Det var ikke i løpet av semesteret det skjedde, men første hendelse var samme dag som vi hadde eksamen i hans fag. Studieåret var jo likevel ikke omme i forhold til andre eksamener, og han var den med størst andel forelesninger i faget.

Svært upassende

I klagen står det blant annet:

«Meldingene jeg mottok er ikke like grove som jeg ser andre har fått, men uansett svært upassende, og de opplevdes ubehagelige».

Ingen av meldingene fra Langeland som har blitt publisert tidligere var sendt til nåværende studenter.

Instituttleder for IKS, Odd Magne Bakke, skriver i en e-post til Khrono:

«Jeg kan bekrefte at det er kommet en klage på en av våre ansatte. Klagen ble levert oss 4. juli og vil bli behandlet så snart som mulig.»

Publisert: