Kirkens Bymi­sjon vil resir­kulere ransler og pennaler før skole­start

Alle som har brukte ransler og pennaler de ikke trenger, oppfordres til å gi dem til Kirkens Bymisjon. De vil gi videre til folk som ikke har råd til å kjøpe selv.

Frivillighetskoordinator Ellen Halonen Christiansen og daglig leder Inge Takle Mæstad i Bymisjonen med de første brukte skoleranslene som er samlet inn.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Vi fikk ideen til skolesekk-aksjonen på morgenmøtet torsdag denne uken, og satte umiddelbart i gang med planleggingen. Ett døgn senere hadde vi allerede fått inn 5–6 gode skolesekker, bare gjennom jungeltelegrafen og interne kontakter, sier daglig leder Inge Takle Mæstad i Kirkens Bymisjon Rogaland.

Tanken bak aksjonen er å gjøre den kommende skolestarten enklere for lavinntektsfamilier, som kanskje ikke har råd til å kjøpe nytt.

– Vinn-vinn aksjon

– Vi mener aksjonen både er bra mot barnefattigdommen vi vet finnes også i vårt distrikt, mot utenforskap og for miljøvern. Barn vokser gjerne ut av ranslene sine mens de fortsatt er i god stand. Dermed regner vi med at det finnes mange gode, brukte ransler der ute, sier Mæstad.

En SSB-statistikk publisert i mars viser at barnefattigdommen i Norge har økt jevnt siden 2011, og at økningen har vært aller størst i Fredrikstad og Stavanger de siste fem årene.

Etter at ideen var kom opp hos Kirkens Bymisjon i Stavanger, viste det seg at flere avdelinger rundt om i landet har gjennomført tilsvarende aksjoner tidligere. Blant annet arrangerte avdelingen i Haugesund skolesekk-aksjon i fjor.

– De melder om svært god respons, både blant givere og mottakere, sier Mæstad.

Pennalene skal fylles

Kirkens Bymisjon er altså interesserte i pent brukte ransler og pennaler. De som har ting å avse, kan levere tingene på Kirkens Bymisjons kontor i Kongsgata 48 i Stavanger neste uke. Deretter kan de som ønsker å motta ransler og pennaler møte opp og få – helt gratis.

– I tillegg kommer vi til å samle inn penger via spleis, slik at vi også kan kjøpe inn ting å fylle pennalene med før skolestart, sier Mæstad.

Her er åpningstidene

Innlevering Kongsgata 48, andre etasje:

Tirsdag 10. august kl. 10-14.
Onsdag 11. august og torsdag 12. august kl.10-18.
Tirsdag 17. august og torsdag 19. august kl. 09-19.

Innlevering i Josephines kafé i 1. etasje:

Lørdag 14. august og lørdag 21. august kl. 11-13.

Utlevering vil foregå i Kongsgata 48, andre etasje tirsdag 17. august og torsdag 19. august kl. 09-19, samt lørdag 21. august kl. 11-13 på Josephines Kafé i første etasje.

Publisert: