Ap og Sp faller på ny måling – Høyre og Frp vokser

Begge regjeringspartiene går tilbake på en fersk meningsmåling, mens SV går fram. Det gjør også opposisjonspartiene Høyre og Fremskrittspartiet.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet går tilbake på en fersk måling i Dagbladet. Her prater statsminister Jonas Gahr Støre med finansminister Trygve Slagsvold Vedum.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Arbeiderpartiet går mest tilbake av alle partier på den ferske meningsmålingen Ipsos har gjort for Dagbladet. Partiet får en oppslutning på 24 prosent, en tilbakegang på 1,8 prosentpoeng fra oktober. Også Senterpartiet faller på målingen, til 13,4 prosent, ned 1,7 prosentpoeng fra oktober.

Regjeringspartienes budsjettpartner, SV, går på sin side fram 1 prosentpoeng og ender på 9,3 prosent.

Med dette resultatet hadde de tre rødgrønne partiene fått et knepent flertall med til sammen 86 mandater på Stortinget.

Statsminister Jonas Gahr Støre tror mange vanskelige saker har skygget for regjeringens innsats i det siste.

– Det er en tydelig beskjed, og den tar både jeg som statsminister og Arbeiderpartiet til oss, sier Støre til Dagbladet.

Rødt ender på 5,4 prosent (+0,5), mens Miljøpartiet De Grønne karrer seg over sperregrensa med 4,2 prosent (+0,8).

Mens regjeringspartiene strever i motbakke, går det bedre for de borgerlige opposisjonspartiene Høyre og Fremskrittspartiet. Høyre går fram 1,6 prosentpoeng og ender på 22,3 prosent, mens Frp ender på 11,3 prosent, opp 1,5 prosentpoeng.

Venstre holder seg relativt stabilt på 4,5 prosent (+0,4), mens KrF går tilbake og havner under sperregrensen på 2,5 prosent (-1,5).

Feilmarginene i målingen er ikke oppgitt.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Den flotte gården er som hentet ut fra et norsk folkeeventyr

  2. – Det var iskaldt i vannet, men jeg hadde våtdrakt på meg

  3. – Det er broilerne som styrer best

  4. Testet positivt? Dette gjør du

  5. Ekteparet våknet midt på natten av at en mann sto over dem. I hånden hadde han en øks. Etterpå ville voldsmannen skyte Roald Berntsen

  6. Janne Follesø (49) endret livsstil og gikk ned 30 kilo i 2021. Her er syv råd for varig vektnedgang, ifølge professor.