Flertallspartiens sykehjemsforslag: Flytter «Dom» til Lervig

Domkirkens sykehjem «Dom» legges ned og pasientene flyttes inn på nye Lervig sykehjem. Den overraskende sykehjemsvrien i flertallspartienes budsjettforslag mottas med glede på sykehjemmet. For dette passer som hånd i hanske med deres planer om å bygge et moderne eldreomsorgssenter.

Domkirkens sykehjem ligger i Duesvei på Eiganes.
Publisert: Publisert:
Styrer Brit Munthe ved Domkirkens sykehjem forteller Anne Marie Nielsen og Anne Marie Torgersen (til høyre) om de nye planene.
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Rådmannen hadde foreslått at 21 av de 123 plassene ved nye Lervig sykehjem skulle stå ubrukte, men det vil ikke flertallspartiene (H, Frp, V, KrF, Sp og Pp).

-Dette er en god løsning både for kommunen, Lervig og Domkirkens sykehjem, sier en fornøyd Kåre Reiten (H), leder av levekårstyret.

Domkirkens sykehjem har 29 plasser (23 langtids- og 6 korttids) og dagsenter med 22 plasser.

Nybygg i bispehagen

-Vi er veldig glade for dette. Det gjør at vi raskere kan få realisert våre planer om å rive bygget her og bygge et nytt diagonalt senter som skal hete Bispehagen. Tanken vår er at det skal bestå av bofellesskap, seniorboliger, dagsenter, kjøkken, kafé, fysioterapi, frisør, kulturaktiviteter. Vi ønsker å være et klekkeri for morgendagens eldreomsorg, sier styrer Brit Munthe ved Domkirkens sykehjem som ligger i Duesvei, like ved siden av biskopboligen.

-Dette er en fantastisk mulighet for oss. Våre planer passer som hånd i hanske med kommunens ønsker, smiler styreleder Geir Amundsen.

-Kjempeinteressante planer, kommenterer Karl W. Sandvig fra Pensjonistpartiet og Arnhild Skretting fra Sp som tror Bispehagen kan bli et senter i bydelen (Eiganes).

Line Christiansen fra Venstre er særlig begeistret for at Bispehagen vil gi en mer «flytende» overgang for eldre, fra egen bolig til andre ordninger.

Stiftelsen som eier sykehjemmet ønsker å rive den gamle bygningen og bygge opp et nytt og moderne eldresenter her.

Unngikk «katastrofe»

Pensjonistpartiets Karl W. Sandvig er lykkelig over at dette betyr at alle plassene ved nye Lervig sykehjem tas i bruk:

-Det hadde vært en katastrofe om det skulle ha stått tomme i ett år.

-Det hadde vært helt uaktuelt, forsikrer Sissel Stenberg (Frp), nestleder av levekårstyret.

Færre plasser

Fornøyde: Fra venstre: Karl W. Sandvig (Pp), Sissel Stenberg (Frp), Kåre Reiten (H), Brit Munthe (styrer), Line Christiansen (V), Inge Takle Mæstad (KrF), Geir Amundsen (styreleder) og Arnhild Skretting (Sp):

Men dette vil jo føre til færre sykehjemsplasser totalt i kommunen, påpeker Aftenbladet. Fra før av er det bestemt at tre andre gamle syke- og aldershjem Mosheim, Vålandstunet og St.Petri skal legges ned og flyttes over i nye Lervig sykehjem.

-Ja, men summen vil bli betydelig positiv for eldreomsorgen, selv om det blir noen få færre plasser. Vi vil ha en et variert og mangfoldig tilbud, det vil dette bidra til. Vi er nødt til tenke nytt, svarer Reiten.

-En vinn-vinn-løsning for både Domkirkens sykehjem, Lervig og hele eldreomsorgen, tilføyer Sandvig.

-Vi er veldig glade for at sykehjemmet er så positivt til dette. Vi gleder oss til å samarbeide med dere for å utvikle nye og moderne løsninger innen eldreomsorgen, fortsetter Reiten.

-Et strålende eksempel på god dialog med en privat, ideell aktør, kommer det fornøyd fra Inge Takle Mæstad.

-Og timingen er perfekt! smiler Stenberg.

Enigheten og løsningen feires med kaffe og småkaker på sykehjemmet.

Tar det med ro

Hva sier de gamle?

Styrer Brit Munthe blir med Aftenbladet ut på dagligstua og forteller om de nye planene.

– Det spørs om jeg lever når det skal skje, er reaksjonen til Anne Marie Torgesen (86).

-Jo det tror jeg vi kan se fram til, nytt hus og greier. Det blir nok flott, sier Anne Marie Nielsen.

Fem av beboerne er over 100 år.

I morgen (torsdag 24. november) legger flertallspartiene fram hele budsjettforslaget sitt.

Publisert: