Sommer året rundt på Øyane sykehjem

— Ja, dette var herlig, og så midt på mørke kalde, vinteren! 94 år gamle Arhur Langerud var blant de fire første som i går fikk ta i bruk det splitter nye solrommet ved Øyane sykehjem.

Publisert: Publisert:

Arthur Langerud skåler i appelsinjuice med Olga Barka for det nye solrommet. Ved siden av ham sitter Pål Myklebust, Ellen Haugland og Mikal Johnsen. Foto: Fredrik Refvem

  • Margunn Ueland
    Journalist
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

94 år gamle Asta Hansen er storfornøyd med solrommet. Her i "baren" på solrommet sammen med Berthine Tangeland, styrer Helge Gabrielsen (fremst) og vaktmester Terje Olsen som har laget solrommet. Foto: Fredrik Refvem

Egil Olsen(H), leder av Hundvåg bydelsutvalg fikk æren av å klippe snoren til solrommet. Foto: Fredrik Refvem

-Ja, dette er god medisin, det er Arthur Langerud skjønt enig med lege og levekårspolitiker Kåre Reiten(H) om. Pål Myklebust begynner allerede å bli svett. Foto: Fredrik Refvem

— Dette er en merkedag som vi har sett fram til i mange år, sier den fornøyde styreren, Helge Gabrielsen til de vel hundre eldre som er med på den høytidelige åpningen.

Varm sand og bølgeskvulp

Vaktmester Terje Olsen får blomster og ros jobben han har gjort. Her er naust, trålgarn, teiner, lanterne, vind fra vifte, fugleskrik og bølgeskvulp fra høyttalere, veggbilde med himmel og hav. Varmekabler gjør sanden god og varm, og "sola" varmer og bruner fra en spesiell lampe.

Frivillig innsats og giverglede

600 000 kroner har herligheten kostet, og pengene har sykehjemmet selv samlet inn: Fra basaren fikk vi inn 100 000 kroner, forteller styreleder Olaug T. Pedersen. Bydelsutvalget har også bidratt. En stolt leder, Egil Olsen (H) fikk æren av å klippe snoren:

— Hvilke andre bydeler hadde fått til dette? Øyane sykehjem er et samlingspunkt i bydelen, sa han.

- God medisin

— Bruk solrommet. Når det er tungt om høsten og vinteren og man er litt deppa, er lysbehandling god medisin, lød oppfordringen fra lege Kåre Reiten, leder av levekårstyret.

Over hundre, mange av dem brukere av daghjemmet, sto klar for å komme inn. Så fullt var det, at selveste Erna Solberg "vår kommende statsminister", som Gabrielsen sa, ikke fikk komme torsdag. Hun måtte fint vente til fredag.

Ønskehjem

— Ja, her var det fint! Asta Hansen (94) setter seg på tønne-stol rundt bordet i "baren". Paraplydrinker og fruktfat står klar.

— Kommer du til å bruke solrommet ofte?

— Å ja, må vite det! Hansen går på dagsenteret, men ønsker seg fast plass ved sykehjemmet.

— Du er jo altfor sprek til det?

— Ja, men her er det så fint, så mye kjekt som skjer! svarer hun.

Etterpå var alle invitert på 3-retters festmiddag.

Siste: Erna Solberg avlyser sitt program i Stavanger-regionen fredag på grunn av den alvorlige situasjonen i Algerie, opplyser administrerende direktør Harald Minge i Næringsforeningen i Stavanger-regionen. Dermed får hun ikke prøvd det nye solrommet i denne omgang!

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Gutt (16) omkom i ulykke hjemme

  2. FNB-leder Myrhol tjener mer enn statsministeren

  3. – Jeg ble utnyttet av Eddi Eidsvåg

  4. – Han var dritings, sa politibetjenten i retten

  5. Lagt merke til gult støv i vannkanten i pinsen?

  6. – 1,8 millioner i «lønn» i lokalpolitikkken er for mye

  1. Stavanger