Fant løsning for restauranthuset

Alt taler for at det prisbelønte og ærverdige bygget etter Viben apotek fra 1920 likevel blir ny base for jærkokken Heine Grov.

Publisert: Publisert:

Det ble i dag funnet en løsning på parkeringskravet slik at dette gamle apoteket på Bryne kan utvikles som et nytt spisested med kokkens bolig på toppen. Foto: Geir Sveen

  • Geir Sveen
    Journalist
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det er klart etter et "krisemøte" om saken på Bryne i dag formiddag.

— Det ble en løsning. Nå kan vi gå videre. Planen er å åpne det gamle apoteket som et nytt spisested til våren eller til sommeren, sier kokken selv, Heine Grov.

Både ordfører Reinert Kverneland (H), leder for lokal utvikling Sverre Risa (KrF) og kommunalsjef Bjørn Meling deltok på dagens møte med den profilerte kokken, huseier Finn Underhaug og arkitekt Dag Fasting - i håp om å finne en løsning.

Kunne blitt skrinlagt

Hele satsingen sto nemlig i ferd med å velte på grunn om krav om parkeringsplasser.

Kommunens administrasjon hadde riktig nok gitt dispensasjon for to av totalt fem plasser, men kunne ikke godta at de tre siste ble tegnet inn i bakgården.

— Ja, vi fant heldigvis en løsning. Det må rett nok sendes inn en søknad som viser hvor p-plassene er, men alt bør nå være i orden, sier ordfører Reinert Kverneland (H).

Ordføreren

— Men er det vanlig at ordføreren deltar på slike møter?

— Nei, jeg er jo ikke med i lokal utvikling som behandler byggesaker, men jeg følte nok at det kanskje var litt misforståelser ute og gikk. Kanskje ble alt litt firkantet. Målet var å finne en løsning. Det var mulig fordi det er forskjell på et nytt bygg og et så særegent hus som det gamle apoteket, sier Kverneland.

Nå håper han bare at Heine Grov lykkes med satsingen og at det blir mer liv og røre i byen.

— Ja, målet er skape et unikt spisested i gammel ramme, midt i Bryne sentrum, fortsetter Heine Grov.

Bolig og arbeidsplass

Han og samboeren Ragnhild Oftedal vil nå selge hver sin leilighet for å flytte inn i toppetasjen av det gamle apoteket og drive servering i etasjene under for lukkede selskap, basert på lokale råvarer.

Prisen for bygget er avtalt med Finn Underhaug. Men handelen er avhengig av om kommunen gir nødvendige tillatelser. Planene må også godkjennes av arbeidstilsynet.

Publisert:

Les også

  1. P-krav kan velte restauranthuset

  1. Jæren