Steinras på riksvei 13 i Suldal

Nok en gang har et steinras gått ved riksvei 13 ved Lovrafjorden i Suldal.

 • Ove Heimsvik
  Journalist
 • Janne Hagen
  Journalist
Publisert: Publisert:

Raset er gått ved 16.45-tiden onsdag, melder Sør-Vest politidistrikt.

– Vi fikk melding om at det lå små og større steiner i vegbanen, men forsto det slik at trafikken kunne passere, sier operasjonsleder i politiet, Victor Fenne-Jensen til Aftenbladet, som har gitt oppdraget videre til Vegtrafikksentralen.

Vegtrafikksentralen sender entreprenør for opprydding av steiner som ligger i veibanen.

Kari Vaage Gjuvsland, gruppeleder Suldal Ap, og Tom Kalsås, gruppeleder Rogaland Ap, mener at de siste rasene langs Rv 13 synliggjør nok en gang hvor alvorlig situasjonen er for alle de som reiser til og fra arbeid og skole langs denne strekningen.

– Samferdselsministeren legger frem forslag til ny NTP (Nasjonal transportplan) før påske. De siste ukers hendelser viser at situasjonen nå er så prekær at det vil være nærmest utenkelig at samferdselsministeren lar være å prioritere rassikringsmidler til Rv. 13 når han legger frem forslag til ny NTP, skriver de i en e-post til Aftenbladet.

Ap-politikerne mener at det bare er flaks at ingen har blitt alvorlig skadet eller liv har gått tapt.

– Usikkerheten og frykten er nå så stor blant pendlere, elever og foreldre, at flere ikke ser noen annen mulighet enn å holde seg hjemme fra arbeid og skole. Skal folk kunne bo og arbeide i denne delen av fylket, må det komme på plass varige og trygge løsninger. Vi har derfor god tro på og klare forventninger om at Rv 13 nå vil bli prioritert, heter det fra Kalsås og Gjuvsland.

Både Suldal kommune og Rogaland fylkeskommune har sagt seg villig til å forskuttere midler til rassikring i Rødsliane dersom prosjektet prioriteres i NTP.

Publisert:
 1. Suldal
 2. Sør-Vest politidistrikt
 3. Statens vegvesen

Mest lest akkurat nå

 1. Den mest kunnskapsrike vi kjente

 2. TV 2: Planlegger for lettelser: – Kan bli slutten på karantene

 3. Elsparke­syklist døde etter ulykke – navnet er frigitt

 4. Energisjokket: 7–8 tomatbønder gir opp – andre bytter til fyring med propan

 5. I kveld ble Erling Braut Haaland historisk

 6. Nå skal foreldrene til Vegard få si sin mening