- Vil åpne for bordeller

FpU mener Fafo-uttalelser kun viser at behovet er stort for å åpne for bordellvirksomhet i Stavanger.

Publisert: Publisert:

Formann i Stavanger Fpu, Martin Hem Høven. Foto: Foto: Privat

  • Maria Gilje Torheim
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Aftenbladet skrev mandag om "prostitusjonsbyen" Stavanger, og at flere selger sex enn noen gang. Denne saken ble videre fulgt opp med uttalelser fra Guri Tyldum i Fafo, som mener at sexkjøpsloven muliggjør menneskehandel.

Martin Hem Høven, formann i Stavanger FpU mener at Fafo-uttalelsene og forskningen, viser at det er stort behov, slik som fremskrittpartiets ungdom før har vært inne på — å åpne for muligheten for at folk kan søke om å drive bordell.

— På den måten kan vi ha god og streng kontroll mot menneskehandel. I tillegg vil det bli lettere å følge opp de som har behov for hjelp, sier Hem Høven til Aftenbladet.no og legger til:

— Da kan det bli mer attraktivt for alle parter å drive lovlig, og dette kan igjen føre til bedre vilkår for de prostituerte, samt minske omfanget av menneskehandel og aggressiv gateprostitusjon, sier han.

- Sexkjøpsloven fungerer ikke

Denne saken er ifølge Hem Høven en prinsipiell sak for FpU, og forslaget har tidligere vært oppe i media ved en rekke anledninger. Han mener likevel at det viser seg bare enda mer aktuelt og gjeldende nå.

— Vi ser i utgangspunktet ikke noe galt i at to myndige mennesker inngår en frivillig avtale om bytte av penger mot tjenester, sier han og viser til at FpU tidligere har fremmet at sexkjøpsloven ikke fungerer etter sin hensikt.

— Den fungerer ikke. Både statistikk og erfaring viser det. I bunn og grunn er dette fordi det er svært vanskelig å kvitte seg med etterspørselen. Jeg tror at det alltid vil være folk som vil kjøpe sex, og kvinner som vil selge, sier Hem Høven som ikke tror at forbud mot kjøp av sex er til noens beste.

— Det går bare ut over kjøpere og kvinnene som selger sex, sier han.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Tidligere ordførers naust ble ikke politisk behandlet

  2. Kjendisenes ferietips fra hjemtraktene: Her er anbefalingene på Vestlandet

  3. Nå øker smitten i Italias suksessregion. Superspreder får skylden

  4. Traktor mistet henger ved E39

  5. Til sykehus etter klorlekkasje i Dyreparken

  6. I 2008 hadde de 27 millioner kroner på bok. Så gikk de på en smell, i dag er gjelden skyhøy

  1. Stavanger