Oddbjørn Jonsbråten er død

Tidligere lærer og journalist Oddbjørn Jonsbråten, Bryne, er død, 72 år gammel.

  • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:

NEKROLOG:

iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Jonsbråten var født på Bryne. Etter examen artium ved Rogaland landsgymnas i 1961, tok han Stavanger lærerskole med videreutdanning i engelsk, senere i tegneforming i Oslo. Han jobbet som lærer ved Time ungdomsskole fra 1967 til 1982. I 1982 begynte han som sportsjournalist i Aftenbladet. Han var en dyktig, allsidig og avholdt medarbeider og en språkrøkter av rang. Han fikk mange spennende oppgaver i Aftenbladet. Blant annet dekket han fire vinter-OL. Han var også svært bokinteressert og hadde en stor boksamling hjemme. Han anmeldte også krimlitteratur i avisen.

Oddbjørn var et kulturmenneske med allsidige hobbyer og interesser. I mange år spilte han kontrabass som deltidsmusiker i Stavanger Symfoniorkester der han også var medlem av orkesterets styre. I 1971 tok han initiativ til Time Musikkskole der han ledet skolen i flere år. I tillegg var han dirigent for Bryne Musikkorps.

Han likte godt å male, spesielt akvareller, og han var en tid medlem av Bryne Kunstforening.

Idrett og fotball var naturligvis sentrale interesser hos Oddbjørn. I 1979 og 1980 var han formann for Bryne Fotballklubb. Han var en ivrig mosjonssyklist og gjennomførte i 1983 den store styrkeprøven, sykkelrittet Trondheim-Oslo.

Han var i mange år gift med Cecilie, og det var et hardt slag da hun døde for omlag tre år siden. Paret hadde to barn og barnebarn.

Oddbjørn Jonsbråten er død.
Publisert:
  1. Jæren

Mest lest akkurat nå

  1. Utenlandske turister slipper bompenger

  2. Lyse-dotterselsap avviklar teneste: – Har ingen alternativ

  3. Oljearbeidere ut i streik - tre felt i Nordsjøen må stenges ned

  4. SAS-streiken: Disse 16 Sola-flyene er innstilt tirsdag

  5. Nytt fjordcruise til Rogalands første vingård

  6. - Vant til å omstille meg