Fryser prisen på ungdomskort

Flertallet i Rogaland Høyre trosset advarslene mot å binde opp den kommende fylkestingsgruppen og vedtok med knapp margin å fryse prisen på Ungdomskortet på dagens 300 kroner.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

— Utrolig kult! Leder Serine Jonassen i Rogaland Unge Høyre jubler.

— Dette er så viktig fordi det handler om skoleskyss. Veldig mange er avhengig av buss, båt eller tog for å komme seg til og fra skolen.

- Fylkeskommunen har vanskelig økonomi og om renten stiger blir de økonomiske utfordringene enda større i den kommende valgperioden. Bekymrer ikke det Unge Høyre?

  • Jo, nettopp. Det er viktig å sikre at ungdomskortet blir spart hvis det blir nedskjæringer.

Det var så vidt det holdt. Årsmøtet delte seg i to nesten like store deler; 84 mot og 85 stemmer for. Det var så likt at det ble ny votering. Da vant Unge Høyre 87 av stemmene. 79 stemte mot.

I utkastet som lå på bordet før årsmøtebehandlingen startet hadde programkomiteeens flertall gått inn for den mindre forpliktende formuleringen «Ungdomskortet skal fortsatt være et rimelig og attraktivt tilbud til ungdommer».

Ungdomsorganisasjonen fikk også flertallet på årsmøtet med på å programfeste elevevaluering av lærerne i videregående skole og anonym retting av store prøver som tentamen.

LES UTKASTET TIL HØYRE-PROGRAM HER: Innstilling til Rogaland Høyres program for 2011-2015

Vi gjør oppmerksom på at dette er utkastet som forelå før årsmøtebehandlingen lørdag og søndag. På enkelte områder vil dette avvike fra det endelige programmet. Unge Høyre-Jonassens forslag til prisfrys på ungdomskort fremkommer eksempelvis som en dissens i utkastet, men årsmøteflertallet sluttet seg altså til dissensen.

Publisert: