- Tar tid å gå gjennom materialet

I tillegg til beslag av data— og filmutstyr i Trond Birkedals bopel har politiet tatt beslag av en bærbar pc på Frp-politikerens arbeidssted.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Frp-politiker Trond Birkedal er siktet for å ha snikfilmet en naken mann hjemme i sin bopel på Storhaug. Politiet vil i løpet av tirsdagen ta stilling til om Frp-profilen skal varetektsfengsles eller ikke, og om siktelsen skal utvides til å gjelde filming av flere personer.

LES OGSÅ:

Les også

19-åring på jevnlige besøk hos Birkedal

– Det er foreløpig uavklart om han blir varetektsfengslet. Det er et spørsmål som det vil bli tatt stilling til i løpet av dagen i dag, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma til Aftenbladet.no like etter klokken 10.00 tirsdag.

Styremøte

Stavanger Frp sendte tirsdag ut følgende pressemelding:

– Vi tar situasjonen med at Trond Birkedal har trukket seg til etterretning. Vi vil i dag klokka 18.00 ha styremøte i lokallaget for å bestemme prosessen videre. Vi vil komme tilbake med en ny pressemelding etter dette styremøtet.

LES OGSÅ:

Les også

Tror på løslatelse i dag

Birkedal, som har tilbrakt natt til tirsdag hos politiet, sitter ennå på politihuset i Stavanger.

Birkedal er siktet etter straffeloven paragraf 201b. Bestemmelsen er et forbud mot i ord eller handling å ha utvise seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det. Strafferammen for overtredelse av lovbestemmelsen er fengsel i ett år.

Siktelsen skal omfatte filming med skjult kamera av et antall voksne menn hjemme på badet i Birkedals bopel på Storhaug.

Hva har ransakelsen avdekket?

– Vi har funnet noe filmutstyr og noe datautstyr. Det er ikke snakk om harddisk på harddisk, men det tar noe tid å gå gjennom dette materialet. Dette arbeidet er ikke sluttført ennå, sier Soma.

Tok beslag i pc på jobb

Hvor har dere gjort beslag av data— og filmutstyr?

– Vi har gjort beslag i hans bopel og noe datautstyr på hans arbeidsplass, sier Soma. Politiadvokaten presiserer at det dreier seg om helt ordinært datautstyr, nærmere bestemt en bærbar pc.

Vet dere hvor lenge Birkedal har hatt dette filmutstyret?

– Det har jeg ingen kommentar til.

– Hvor mange menn har dere funnet video av?

– Jeg ønsker ikke å kommentere hva som er funnet. Jeg vil heller ikke bekrefte at det er funnet noe av denne ene mannen, sier Soma.

Skal det dreie seg om mindreårige gutter?

– Per nå foreligger det én anmeldelse, og det er en person som ikke er mindreårig. Vi har tidligere signalisert at siktelsen kan bli utvidet, men jeg vil ikke gå inn på hvem, hvor mange og hvilke personer det er snakk om, sier Soma.

Tror Birkedal blir løslatt

Birkedals advokat Arvid Sjødin tror Frp-politikeren blir løslatt i løpet av tirsdagen.

— Jeg har ikke hørt noe om at han skal framstilles for varetektsfengsling. Jeg ser det som mest sannsynlig at han løslates i dag, sa, Sjødin til Aftenbladet.no tirsdag morgen.

Politiet i Stavanger vil uttale seg nærmere om saken i ettermiddag.

Publisert: