Mortavika-Arsvågen innstilt på grunn av været

Ferjesambandet Arsvågen - Mortavika er innstilt inntil videre på grunn av meget dårlige værforhold.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det melder Fjord 1.

Det er ved 06-tiden søndag sterk kuling i distriktet.

Politiet har mottatt flere meldinger om løse gjenstander.

– Trampoliner som vinden har tatt tak i og tatt med seg, trafikkskilt i veibanen, trær som har veltet, og løse takplater, sier operasjonaleder Olaug Bjørnsen ved Sør-Vest politidistrikt.

Klokken 05.40 fikk politiet melding om et tre hadde blåst over ende i Bedriftsveien i Sandnes. Treet lå delvis i veibanen.

Fra Varaheivegen på Sola kom det melding om løse takplater som vinden hadde revet av. En brannbil med mannskaper fra fra hovedstasjonen til Rogaland brann og redning var ved 06.30-tiden på stedet for å sikre disse.

– Takplatene hadde løsnet fra et garasjetak. Vi har sikret så godt vi kunne, men vi måtte være forsiktige med å gå i høyden i den sterke vinden. Foreløpig har vi brukt stropper, og så vil vi dra ut igjen senere på dagen for å kontrollere at disse holder, sier vaktleder Glenn Bjarne Dirdal i Rogaland brann og redning.

– Kommunen er varslet. Det ble ingen materielle skader, sier Dirdal.

Ved halv nitiden søndag har ikke politiet mottatt meldinger om personskader eller trafikkulykker eller mindre kjøreuhell som følge av det dårlige været.

På Karmøy gjør vind fra en ugunstig retning at Karmsund bru er utsatt. Politiet ber trafikanter om å være forsiktige. En presenning på brua har løsnet og flagrer i veibanen. Vegtrafikksentralen er varslet, og de vil sende en entreprenør for å fikse.

Saken oppdateres.

Publisert: