Jernvarehandelen i Tananger legger ned etter 145 år

145 år etter at D. Danielsen etablerte sin krambu i Tananger, varsler Jernia Tananger at de stenger dørene for godt før jul.

Jernia Tananger har de siste årene holdt til i Tananger senter. Nå stenger butikken for godt.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Det er synd at jernvarehandelen, som har eksistert i Tananger helt siden min bestefar kom gående fra Sauda til Tananger i 1874 og startet butikken, legges ned. Men det er ikke noen stor overraskelse, sier Terje Danielsen.

Han er styreleder i selskapet D. Danielsen AS - som er det eldste aktive selskapet i Sola kommune, og et av de aller eldste i Rogaland.

Solgt for tre år siden

For tre år siden solgte D. Danielsen AS jernvarehandelen, som da hadde vært en del av jernvarekjeden Jernia i flere år, til Øystein Pettersen.

– Allerede da var inntjeningen heller laber. Men min kone og jeg hadde store planer, og håpet å snu trenden, sier Pettersen til Aftenbladet.

Akkurat hvorfor det har gått nedover med omsetningen til den tradisjonsrike jernvareforretningen, vet han ikke.

Kundeflukt

– De siste årene har vi vært en del av Tananger Senter. Hele senteret har hatt svikt i handelen de siste årene. Store deler av befolkningen i Tananger arbeider andre steder. Kanskje de heller handler der de jobber?

Pettersen sier at butikken i det siste har tapt penger hver uke, og at han nå ikke så noen annen utvei enn å legge ned.

– I sommer reduserte vi åpningstidene. Samtidig måtte tre deltidsansatte gå. Men dette har ikke hjulpet. Så nå er det slutt for både meg, som jobber heltid, og to deltidsansatte, sier Pettersen.

Opphørssalget er allerede i gang.

– Vi holder åpent så lenge det er et visst vareutvalg igjen i butikken. Men vi stenger nok dørene for godt før jul.

Publisert: