Bare ei ferje mellom Hjelmeland og Nesvik inntil videre

Ferja «Stallovarre» har tekniske prolemer og er midlertidig tatt ut av trafikk i trekantsambanmdet Hjelmeland, Nesvik, Skipavik.

Publisert:

«Stallovarre» ble buksert ut av ferjestøet i Hjelmeland mandag formiddag. Foto: Privat

Beboere i Hjelmeland kunne mandag formiddag observere at ferja «Sigrid» slepte «Stallovarre» ut av ferjestøet på Hjelmeland.

Gaute Gangenes i Norled sier det kun handler om å flytte ferja, slik at den ikke ligger i veien for den andre ferja, som nå er alene om å trafikkere sambandet.

– Foreløpig blir det bare en ferje i sambandet, i stedet for to. Jeg vet ikke hvor lang tid den situasjonen vil vare. De må først få tid til å se på ferja. Sikkerheten må være på plass før vi setter den i trafikk igjen, sa Gangenes mandag formiddag.

Ved 19-tiden mandag meldte Norled følgende:

«Sigrid» vil trafikkere rute 1 i morgen tidlig, tirsdag 19.mars, fram til klokken 06.30. Går deretter inn i rute 2 fra klokken 06.45. Dette gjelder inntil videre.

Tirsdag formiddag ble «Stallovarre» satt inn igjen i drift. Men det varte ikke så lenge. Klokken 13 ble den tatt ut igjen.

– Det viste seg at den hadde noen følgeskader, hovedmotoren er ikke i orden. Ferja vil bli slept fra Skipavik på Ombo til Stavanger i løpet av ettermiddag, sier Gangenes tirsdag.

Hovedferja MF «Hjelmeland» er allerede ute av drift, den er på et planlagt årlig verkstedopphold. Det vil inntil videre altså bare være ei ferje i sambandet, MF «Sigrid» vil gå i rute 2.

Gangenes beklager de ulempene dette medfører for passasjerene.

– Vi jobber med å få tak i et reservefartøy så fort som mulig, sier han.

Publisert: