Garanterer at Trollpikken tåler sex

Innovasjon Norge og Visit Norway oppfordrer folk til å ha sex på Trollpikken. Men går det an å ha sikker sex på en fjellformasjon som henger sammen takket være lim?

Publisert: Publisert:

Kjetil Bentsen alene på Trollpikken. Foto: Pal Christensen

 • Arnt Olav Klippenberg
  Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Du kjenner historien. For et par år siden dukket Trollpikken opp i heia like utenfor Egersund by. Der hadde den stått siden istiden, men det var først da egersunderen Kjetil Bentsen ga den et litt frekt navn, at det tok av. Så ble den kastrert av vandaler, men et par månder seinere var det oppe igjen takket være Bertelsen & Garpestad og Aker Solutions. Aftenbladet sendte Trollpikken minutt for minutt mens den ble heist på plass. Lim og ingeniørkunst var det som måtte til. Nå står den i heia i all sin opprinnelige prakt, men med et sår som minner besøkende om dens dramatiske historie.

Godt lim

Innovasjon Norge og Visit Norway går nå ut og anbefaler folk å ha sex på Trollpikken.

«Some consider it big, others small – but it’s not the size that matters. The Troll´s dick, or Trollpikken, might get your pulse elevated to above average, depending on your level of fitness, but the 30-minute walk to the famous rock formation should inspire you ...»

Det store spørsmålet i Egersund er om den vil holde. Mange tok turen inn i heia og så den da den lå nede. Hvis det blir mange, rytmiske bevegelser på Trollpikken framover, ser folk for seg at den kan gå opp i limingen.

– Jeg kan berolige folk. De kan trygt ta i bruk Trollpikken med rytmiske bevegelser uten fare for at den faller ned. Ikke bare har vi limt den med et spesielt superlim som vi bruker i tuneller, men den er boltet sammen etter alle ingeniørkunstens regler. Ja, faktisk er sjansen mindre for at den faller ned nå, enn det var den gang den hang av seg selv, sier administerende direktør i Bertelsen & Garpestad, Øyvind Langemyr.

Statlig frekkhet

Katrine Mosfjeld, leder for forbrukermarkedsføring i Innovasjon Norge, sier til bladet Kampanje at det må være innafor å ty til sex i forbindelse med Valentindagen.

– Norge er en kjent merkevare for natur, men er kanskje på samme tid kjent for å være litt kjedelig. Vi prøver å bli litt lekne, spille på humor og være litt frekke. Vi prøver ikke å bli en ny sex-destinasjon.

Kjetil Bentsen, Trollpikkens-far, setter pris på at de statlige selskapene Innovasjon Norge og Visit Norway stiller seg bak oppfordringen om sex på Trollpikken.

– Det er jo egentlig Erna Solberg sin feil. Hun oppfordret oss til å få flere barn. Jeg regner med at om ni måneder dukker det opp en del småtroll rundt om i Rogaland. Siden det er staten, via to av sine selskaper, som oppfordrer oss til å ha sex på Trollpikken, så må vi ta oppfordringen på alvor. Jeg lærte hjemme at vi skal respektere det som kommer fra staten.

Sex over seksti

Kjetil Bentsen er glad for all gratis markedsføring som blir Trollpikken til del og dette er jo bare uskyldig moro, sier han.

– Det eneste som bekymrer oss er at menn fort får prestasjonsangst ved Trollpikken. Det er ofte ikke et godt utgangspunkt for sex.

Katrine Mosfjeld i Innovasjon Norge forteller at deres nettside har en overvekt av bruker som er kvinner over 60 år. Det er derfor all grunn til å tro at det er kvinner over seksti som nå kommer til å dra med seg mennene inn i heia utenfor Egersund.

Oppfordringen til å ha sex på Trollpikken er en del av en artikkel som heter «6 places to have great sex i Norway».

Stiftelsen bak Trollpikken har ikke gode tall for besøkende i 2018.

– Telleapparatet gikk i stykker, så vi vet ikke, men vi vet at det var tusenvis av mennsker som tok turen, sier Ketil Bentsen.

Direktør Øystein Langemyr inspiserer den falne lem før gjenreisningen starter. Overoppsynet hadde styreleder i B & G Sverre Garpestad. Foto: Marie von Krogh

Publisert:

Les også

 1. Tunell gjennom Årstadfjellet vil trolig ikke løse dette problemet

 2. I fjor kom Trollpikken, i år synger steinene rundt Egersund

 3. – Tallene for Eigersund er skremmende

 1. Aker Solutions
 2. Innovasjon
 3. Sex
 4. Visit Norway
 5. Trollpikken