Nedbør seks av ti siste 17.mai

Stavanger har hatt nedbør seks av de siste ti 17. mai-feiringene. I Sandnes har det vært verre, med nedbør syv av de siste ti feiringene. Værvarslerne er uenige om det blir nedbør også i år.

De siste ti årene har det vært ofte nedbør enn opphold på 17. mai. Her fra en våt flaggheising på Ruten i Sandnes.
 • Michael Chr. A. Simonsen
  Michael Chr. A. Simonsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Yr.no melder elleve grader, laber bris og opphold i både Stavanger og Sandnes. Storm.no melder lik temperatur, men derimot frisk bris og 5,5 mm nedbør i Stavanger, og ti grader, 5,9 mm. nedbør og mulighet for sterk kuling i Sandnes.

– Det er såpass mange dager til, at det er vanskelig å si. Men tendensen nå er at det blir vind fra nordvest og bygevær. Akkurat nå er det et lavtrykk i Atlanterhavet, og et høytrykk øst for oss, det er dette som bestemmer utfallet, sier Martin Granerød, vakthavende på meteorologisk institutt i Bergen.

Hva er normalen

I løpet av de siste ti årene har det bare vært opphold fire ganger i Stavanger. Det var i 2008, 2009, 2014 og 2016. Våtest var det i 2010 da det falt 19,6 mm nedbør på nasjonaldagen. Temperaturene har variert mellom 5,8 grader i 2012 til 15,7 grader i 2013, som er høyest de siste ti årene.

I Sandnes har det i løpet av de siste ti årene vært opphold på nasjonaldagen ved tre anledninger. Den varmeste feiringen var i 2013 med 17,8 ºC , den kaldeste de siste ti årene var i 2012 med 6,5 ºC .

Les også

Gode muligheter for opphold på 17. mai

Hvem treffer best

Da VG i fjor testet treffsikkerheten til yr.no og storm.no, stakk yr av med seieren. Yr hadde rett i 45 prosent av sine varslinger. Storm varslet riktig vær i 37 prosent av sine varslinger. Testen gikk over fire dager, og tok for seg varslinger på fem forskjellige steder i landet.

Les også

 1. Vinskolen: Rødt, hvitt og bobler - her er de beste vinene til 17. mai

 2. Nyt sola mens du kan - OBS-varsel for Rogaland

Publisert:
 1. 17. mai
 2. Varsling
 3. StormGeo
 4. Meteorologisk institutt
 5. Vær

Mest lest akkurat nå

 1. Hytte nedbrent på Hommersåk

 2. 122 nye smittede på Nord-Jæren, 10 inn­lagte på SUS

 3. Smertene kan være sterkere enn ved fødsel. Emilie (24) får krampene daglig

 4. Stavanger har av­slått alle erstat­nings­krav fra tid­ligere barne­verns­barn

 5. Knut Arild Hareide flytter til Rogaland

 6. – Ikke ta nakkegrep på de som velger annerledes