Eirin Sund ny lokal LO-sjef: - Jeg er utrolig glad

Eirin Sund tiltrer fra nyttår jobben som distriktssekretær i LO i Rogaland. Hun blir første kvinne noensinne i stillingen.

Publisert: Publisert:

Eirin Sund, her fotografert i Byparken under markeringen av 1. mai i 2015. Foto: Lars Idar Waage

 • Stein Halvor Jupskås
  Journalist
iconDenne artikkelen er over to år gammel

50 år gamle Sund har sittet tre perioder på Stortinget for Ap i Rogaland, men sto ikke på lista ved høstens valg.

Les også

Eirin Sund ny leder i Rogaland Ap

Les også

Eirin Sund trekker seg fra Ap-nominasjon

Medlem lenge

Alt i forrige uke brakte Aftenbladet nyheten om at hun var innstilt til LO-jobben, men først mandag kom beskjeden fra LO-sekretariatet i Oslo om at hun er ansatt.

Les også

Eirin Sund på vei inn i ny jobb

– Jeg er utrolig glad for å ha fått den jobben. LO er en av landets viktigste samfunnsaktører. Det er en arbeidsplass der man kan gjøre en forskjell, sier Sund.

Hun har aldri jobbet i LO tidligere, men meldte seg inn i Kommuneforbundet allerede som 15-åring da hun gikk på yrkesskolen. Tre år senere startet hun sin yrkeskarriere som praktikant i en barnehage.

Arbeid til alle

– Hva blir de viktigste arbeidsoppgavene framover i den nye jobben?

– Først må jeg bli kjent med og lære av all den kompetansen som alt finnes i Folkets Hus, både i LO og i forbundene. Den viktigste jobben er den som vi aldri blir helt ferdig med: arbeid til alle. Jeg tror de fleste i Rogaland kjenner noen som har mistet jobben i den krisen vi har hatt, og som vi ennå ikke er helt ferdig med. Andre viktige oppgaver blir å skaffe flere læreplasser og lærebedrifter, samt å slåss mot de som vil ta snarveier og tyr til arbeidslivskriminalitet, sier Sund.

Å løfte kvinneyrkene blir også en prioritert oppgave.

– Da jeg begynte som praktikant i barnehage, var det i lønnstrinn 1. Med den bakgrunnen faller det naturlig å kjempe for at man også i kvinneyrker skal ha en lønn det går an å leve av.

Stol-leken?

– Du gikk fra Stortinget i høst og blir distriktssekretær i LO. Din forgjenger, Øystein Langholm Hansen, ble i høst valgt inn på Stortinget for Ap. Noen vil vel oppfatte dette som i overkant tett og klamt?

– Jeg forstår at noen kan tro det. Men helt oppriktig: Jeg har ikke informert noen, andre enn mine aller nærmeste, om at jeg ville søke denne stillingen. Det var i alt 70 søkere, har jeg blitt fortalt. Jeg har ingen grunn til å tro noe annet at jeg er blitt valgt fordi LO mener jeg er den best kvalifiserte for denne jobben. Jeg gleder meg til å ta fatt, sier Eirin Sund.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Da Charlotte Selstø fikk korona var det særlig to symptomer som dominerte

 2. Jobbet uten sikring i høyden. Fikk 117.000 kroner i «straks-bot»

 3. Se Pøbel sitt penis-stunt i Stavanger

 4. Over 900 smittetilfeller i Rogaland

 5. Elev på Stavanger-skole smittet med korona - hele trinnet i karantene

 6. Kan tre familier være samlet? Og telles et par som en person? Kommuneoverlegen svarer

 1. Eirin Sund
 2. Øystein Langholm Hansen
 3. Folkets Hus
 4. Politikk
 5. Arbeidsliv