Kan få årets varmeste dag

Mild luft fra sør fører til stigende temperaturer denne helgen. Lørdag kan vi få årets varmeste dag i Stavanger-området og kanskje også på Jæren.

På tur langs Jærhavet fra Sirevåg til Kvassheim. Jæren. Lørdag vil være en fin dag å gå tur, selv om det kan komme litt nedbør.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Fredag vil det være grått, med litt regn og yr. Lørdag letter det.

Lørdag beste utfartsdag

For utfartshungrige, er lørdagen sannsynligvis den beste dagen å oppholde seg utendørs, mener vakthavende meteorolog Anders Sivle ved Vesrvarslinga på Vestlandet.

Så langt i år har den høyeste temperaturen i Stavanger vært 12,7 grader. Den hadde vi 26. mars.

Årets varmeste?

Hvis værmeldingene for helgen slår inn, vil vi kunne få temperaturer på Nord-Jæren mellom 13 og 14 grader lørdag.

Søndag blir det igjen kjøligere med temperaturer på 8–9 grader.

Solgløtt

Det kan bli litt lettere skydekke og solgløtt lørdag formiddag og kanskje også utover ettermiddagen. Seint på ettermiddagen vil det tykne til. Men selv om det er gråvær, vil det holde seg mildt.

Turen til Jærens høyeste punkt Brusaknuten, kan være et aktuelt utfartssted lørdag eller en annen dag det er fint vær.

Lørdag vil det være en del regn og yr, men de største nedbørsmengdene kommer nord for Boknafjorden.

Blåser på kysten

Vinden kan komme opp i liten til stiv kuling , og spakne noe søndag. I fjellet vil det ikke bli kraftige vind enn bris, ifølge meteorologen.

Ser vi fremover mot palmehelgen, viser prognosene at det vil være flere dager med regn i neste uke. Et høytrykk over Storbritannia, Nederland og Frankrike i bevegelse østover, og et lavtrykk som flytter seg mot Island og Norskehavet, kan gi nedbør over Rogaland. Men det vil også holde seg opplett noen dager.

I Vest-Agder vil det bli fint vær i slutten av uken, trolig torsdag og fredag, mens varselet for neste helg er mer usikkert.

De største nedbørmengdene vil trolig komme nord på Vestlandet.

Hvis vinden kommer fra sør, får vi mer skyer.

Friluftsentusiast Alf Odden slikker sol på toppen av Snønuten i Suldal. På skitur en strålende marsdag fra Mostølen til Snønuten (1606 m.o.h.) Meteorologne lover ikke like fint vær fremover, men solen kan vise seg.

Litt sol på Sørlandet

Meteorologen melder 4–5 plussgrader i Sirdal palmehelgen. Nærmere Sørlandskysten vil temperaturene ligge mellom 7 og 9 grader.

Hvis solen viser seg, kan det bli varmt i hytteveggen for de som sitter i ly for vinden.

Publisert: