Forretningsmann hadde 200.000 kroner i strømpene

Kort tid før 42-åringen og kona ble stanset av politiet, var han i kontakt med en mann som nå er siktet for oppbevaring av store mengder narkotika.

Publisert: Publisert:

Foto: Torstein Lillevik

 • Cornelius Munkvik
  Journalist
iconDenne artikkelen er over to år gammel

- Jeg reiser mye både privat og i forbindelse med jobb, og jeg har alltid mange penger med meg. Pengene politiet fant er mine. Jeg har tjent dem legalt og jeg tok dem med meg til Norge da jeg besøkte landet, sier den 42 år gamle albanske statsborgeren.

Les også

Ektepar siktet i stor narkotikasak

Les også

To menn i narkotikanettverk dømt til 6 års fengsel

Tirsdag startet rettssaken mot mannen som er tiltalt for grovt heleri. Påtalemyndigheten mener at pengene, 200.000 kroner, som ble funnet i noen strømper i bilen han disponerte, var utbytte fra straffbare handlinger.

Dette nektet tiltalte for da han tirsdag morgen forklarte seg.

Stor sak

Tirsdag 18. april i år ble leiebilen 42-åringen og hans kone disponerte stanset på Tonstad. Tidligere den dagen hadde paret vært i Stavanger. I Stavanger traff tiltalte en annen albansk mann, som sammen med ytterligere en mann fra Albania nå er siktet for brudd på narkotikalovgivningen.

Den tiltalte 42-åringen og hans kone ble pågrepet mistenkte for brudd på utlendingsloven. Få dager etter pågripelsen ble de to framstilt for varetektsfengsling. Siktelsen var nå endret til brudd på narkotikalovgivelsen.

Advokat Anne Kroken er den tiltalte 42-åringens forsvarer. Foto: Jon Ingemundsen

I leiebilen deres snuste nemlig en politihund seg frem til 200.000 kroner. Pengesedlene ble funnet i strømper plassert i leiebilens hanskerom.

LES OGSÅ: Truet jente til å produsere seksualiserte filmsnutter

Under sitt innledningsforedrag fortalte aktor, politiadvokat Thale Thomseth, at det ble funnet store mengder narkotika på to adresser på Vestre platå i Stavanger. Begge disse adressene disponeres av mannen 42-åringen traff.

Henlagt

To dager er satt av til rettssaken mot 42-åringen. Allerede før lunsj tirsdag ble det klart at ytterligere én dag må til for å gjennomføre hovedforhandlingene i Stavanger tingrett. Blant annet vil det rettslige avhøret av tiltaltes kone bli avspilt. Dette avhøret ble tatt i forbindelse med at saken mot kona ble henlagt og at hun ble løslatt fra varetekt.

Saken mot de to andre albanske mennene er nær ferdig etterforsket. Den tiltalte 42-åringen legger ikke skjul på at han traff en av disse mennene på et hotell i Stavanger. Han nekter imidlertid for at møtet hadde noe med narkotika å gjøre.

Les også

Godt voksent ektepar dyrket marihuana i kjelleren

- Min nevø ba meg om å hjelpe denne mannen fordi han hadde problemer med sitt pass. Jeg synes det er forferdelig å bli koblet til en narkotikasak. Om dere ikke tror på meg kan dere sjekke tekstmeldingene vi har sendt, sier 42-åringen, som i retten ikke la skjul på at han føler seg urettferdig behandlet.

Klager

I Albania er tiltalte direktør i et selskap som blant annet driver med import. Under sitt innledningsforedrag gjorde mannens forsvarer, advokat Anne Kroken i Advokatfirmaet Torstrup, retten oppmerksom på at forsvaret gjentatte ganger har bedt påtalemyndigheten om å gjennomføre en økonomisk analyse av selskapet.

- Min klient har høy inntekt. Han har tilgang til mange penger, sier Kroken.

- Jeg har alltid 20-30.000 euro med meg når jeg er på reise. I flere land er det vanlig å betale kontant. I Tyskland er det vanlig og også på Balkan. Jeg forstår at dere her i Norge synes det er rart med så mange kontanter for her bruker dere kort til alt, sier tiltalte.

Les også

Stoppet på Sola med 89 heroin-egg i magen

Les også

Drapsforsøksdømt mann får ikke sinnemestringskurs

I retten klaget han på behandlingen han har fått av norsk politi.

- Det er helt absurd det som har skjedd. Jeg har reist til mange byer. Hvorfor er det så «fantastisk» at jeg også ville besøke Stavanger, spør 42-åringen.

Hvorfor Stavanger?

Sammen med sin kone reiste tiltalte til Norge fra Albania via Sverige. På spørsmål om paret hadde gjort undersøkelser om hva Stavanger har å by på før de reiste, svarte 42-åringen at han og kona liker å ta ting på sparket når de reiser.

- Vi ville se der hvor havet går over i fjell. I Albania har vi ikke et slikt landskap, sier tiltalte, som videre gjorde det klart at de to skulle være i Stavanger i to dager.

- Vi hadde hørt at det er en fin by.

Den albanske mannen som tiltalte traff i Stavanger, hadde politiet hatt under oppsikt en periode.

Les også

Mann pågrepet etter vold på byen

I det første avhøret svarte 42-åringen avkreftende på om han hadde truffet noen i Stavanger. «Hvorfor», ville aktor Thomseth vite.

- Jeg var på sett og vis redd for å inkriminere ham. Jeg ble bedt om å hjelpe ham med passet. Om det skulle vise seg at noe med passet ikke stemte, ville jeg ikke sette ham i en vanskelig situasjon, svarer tiltalte.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. 16-åringen stupte med hendene over hodet

 2. – Vi ønsker ikke at politikerne våre er en del av en lønnsadel

 3. Ordføreren vil lage sjau

 4. – Flyet har vore fantastisk å flyga

 5. Ny rapport sår tvil om DNA-bevisene i Baneheia-saken

 6. – Ikke en kommunal oppgave å finne tomt til bygging av moské i Klepp

 1. Krim
 2. Narkotika
 3. Stavanger
 4. Stavanger tingrett
 5. Albania