Her er «jærstolen» på Stortinget

BRYNE: Hele tre Stortingsrepresentanter kommer fra Time kommune. Her ser du den nye «jærstolen».

Jærbuene Margaret Hagerup (H), til venstre, Geir Pollestad (Sp) og Solfrid Lerbrekk (SV) skal alle representere Rogaland på Stortinget. Foto: Frredrik Refvem

 • Ina Gundersen
  Ina Gundersen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Geir Pollestad (Sp) er rutinert stortingspolitiker. Margret Hagerup (H) er kjent fra kommunepolitikken i Time, mens Solfrid Lerbrekk (SV) har hatt en lynkarriere i sitt parti.

– Det er viktig for en region å være representert på Stortinget. Time har nå 6000 velgere per stortingsrepresentant. Det er veldig spesielt. Jeg mener det har noe å si for Jæren som helhet. Det er viktig å ha gode, lokale representanter. Fordelen med å ha sitt utgangspunkt i Jæren og Time er at en har en fot i Dalane og en på Nord-Jæren, sier Pollestad.

Dagen etter valget møttes de tre.

Les også

Geir Pollestad synes utestedet Lorry er en fæl plass.

Les også

Pollestad stoppet av politi med blålys

Jærbuen i Regjeringen

En av dem er som kjent i posisjon, og to i opposisjon. I tillegg kommer samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) fra Bryne.

– Det er viktig å ha folk i regjeringsapparatet også, selv om jeg gjorde det jeg kunne for å få byttet ham ut. Selv om Solvik-Olsen har bosatt seg i Oslo-området, teller det også. Men en lengter hjem og blir nok mer oppmerksom på det som skjer i regionen her, mener Pollestad.

– Jo nærmere ting er, jo lettere er det å ta det med seg. Geografi betyr selvsagt noe. Jeg opplever at vi alle tre har drevet valgkamp med at vi er jærbuer og ikke nødvendigvis knyttet til Time. Vi snakker vanligvis om en rogalandsbenk på Stortinget, nå får vi også en jærstol der. Selv om vi tilhører forskjellige partier, så er det tradisjon på rogalandsbenken å samarbeide på tvers. Jeg tenkte det var på tide å komme i gang.

Dette kan de være enige om

Pollestad mener de tre har flere saker der de har felles interesse:

– Vi har felles interesse av å løfte fram samferdsel på Jæren. Jeg tror også vi har en felles interesse i å få fram utfordringer som deler av næringslivet fremdeles opplever. Vi har hatt en valgkamp der det har vært snakket mye om at det går godt i Norge, men det er fortsatt tøffe tider i deler av industrien. Innen samferdsel dreier det seg om dobbeltspor på jærbanen og at Jæren burde hatt riksveiforbindelse. I dag har vi kun fylkesveier. Slike saker, sier han.

– Dette skal dere snakke om allerede nå?

– I dag blir det nok litt løst og fast. Jeg tror folk er litt trøtte og slitne etter valgkampen. Så får jeg gleden av å være den rutinerte. Hvis jeg kan bidra med råd og tips, så gjør jeg gjerne det. For selv om vi er uenige politisk, vil vi hverandre vel.

Les også

 1. Solfrid Lerbrekk (SV) har en drøm om å reise til St. Petersburg i Russland, men tror hun vil få problemer med legningen sin der. Barndomshelt: Robin Hood.

 2. SV- Solfrid blir stortingspolitiker og flytter inn i et nytt kollektiv

Publisert:
 1. Jæren
 2. Samferdsel
 3. Næringsliv

Mest lest akkurat nå

 1. Preben Aavitsland: – Vi er inne i pandemiens vanskeligste periode

 2. «Det er nok nå!»

 3. Madla/Revheim: Første etappe vedtatt

 4. Hjerneforsker Marianne Fyhn: – Det er forskjell på menns og kvinners hjerne

 5. Ordførerne er bekymret, men håper å unngå nye, lokale tiltak

 6. Ida (25) lyktes med å gå ned i vekt og holde den. Her er seks feil mange gjør.