Gjenåpner Mathallen en måned etter konkursen
En måned med stengte dører var nok. Nå tar lokale produsenter sats og håper på større matsuksess med et nytt konsept.

I starten av november lukket Mathallen dørene for godt, etter et tøft økonomisk år. Nå har flere av produsentene i Mathallen gått sammen for en gjenåpning av stedet i en ny drakt.
Det var stor optimisme da ordfører Christine Sagen Helgø klippet snoren og åpnet Mathallen Stavanger i fjor sommer. Etter dette dabbet interessen for Mathallen av, og det ble gjort flere endringer på konseptet. I november var det slutt for Mathallen, som i tingretten begjærte seg konkurs. Da hadde selskapet bak Mathallen en gjeld på over 2,5 millioner kroner.
Sabi åpner i Oslo
KA?HALLEN
Nå satser de fire lokale produsentene MrNorman, Eimealt, Stavanger Ysteri og Lervig Kaffe på ny i den gamle Mathallens lokaler med det midlertidige navnet «Ka?hallen».
– Vi hadde første åpningsdag på torsdag. Nå trenger vi bare et nytt navn på hallen, og derfor startet vi en Facebook-kampanje for å få innspill til navn, sier en spent Craig Norman i MrNorman.
I den lille måneden Mathallen har vært stengt har Norman drevet videre i nabobygget. Nå har han imidlertid flyttet tilbake igjen.
Mindre risiko
– De forrige driverne slet tungt økonomisk. Hvordan skal dere løse den biten?
– Vi leier ikke hele Mathallen, men de forskjellige produsentene leier hvert sitt område. Det fører til at alle de små selskapene er ansvarlige for sin del. Det tror vi vil skape et større kollektivt engasjement, og samtidig er det med på å spre risikoen. Målet er at det skal gi mer stolthet til konseptet og større iver til å lykkes, svarer Norman.
– Ingen av oss putter inn noen penger i dette prosjektet, så risikoen er minimal. Huseier har vist oss stor velvilje. Store deler av salget vårt foregår utenfor hallen, så vi er ikke like avhengig av at kunder kommer hit. Nå er det slik at vi leier våre kvadratmeter og det virker som et mer realistisk konsept, sier Lise Brunborg i Stavanger Ysteri.
En slags fermenteringsfabrikk
Grüneren bak Eimedalt, May Tone Johnsen, har stor tro på det nye prosjektet.
– Vi blir som en liten fermenteringsfabrikk med utsalg. Det blir produsert både kaffe, te, øl, yoghurt og ost. Det er veldig i vinden med fermentering, og derfor tror vi utgangspunktet er godt for å gå sammen om dette prosjektet, sier Johnsen.
Disse gutta vil ikke være dårligere enn Mathallen. Derfor åpner de ølbaren ØST med en gangDe nye driverne av stedet har store planer for den videre driften. Det innebærer blant annet et mikrobryggeri innerst i hallen, marked, forskjellige arrangement og pop-up-kafeer.
– Dette vil være en prosess som blir til mens vi går, sier Norman.
Tøft debut-år for Mathallen i StavangerDette er den «Nye Mathallens» Facebook side.
Nå skal Mathallen bygges omMest lest akkurat nå
Brannen har spredt seg - naboer blir evakuert
Viking sjokkerte i Romania etter marerittstart: – Jeg er utrolig stolt
Påkjørt bakfra på Madlaveien
Overlegent EM-gull til Jakob Ingebrigtsen: – Klarer ikke glede meg lenge over gullene
Avbrøt partilederne – her føres demonstrantene ut av politiet
Brannstasjonen på Storhaug har fått sitt navn