Taust driftsstyre etter møte om juleavslutningen på Nylund

Driftsstyret på Nylund skole hadde torsdag kveld møte. Juleavslutningen ble diskutert, men styret var taust i etterkant.

Nylund skole ba foreldre krysse av for hvilke julesanger barna deres kunne synge, men trakk tilbake skjemaet etter medieomtale og pålegg fra skolesjefen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Torsdag kveld ble det avholdt driftsstyremøte på Nylund skole. Driftsstyreleder og FAU-leder, Liv Sand, skriver i en tekstmelding at hun ikke kan uttale seg om saken, men bekrefter at juleavslutningen var et tema på møtet.

Usikkert hvor initiativet startet

Det har hersket tvil om hvem som tok initiativ til å utforme skjemaet. Rektor Frøydis Anthonsen hevder driftsstyret vedtok at dette var den mest grundige måten å gjøre det på. Driftsstyret derimot, ved leder Liv Sand, har tidligere bekreftet til Aftenbladet at verken FAU eller driftsstyret har bedt om, eller vært med på, å utarbeide det kontroversielle skjemaet.

Mye omtale

Det er ikke første gang Nylunds skoleavslutninger når riksmediene. I fjor ble det blest da elevene nynnet «Deilig er jorden». I år fikk altså foreldrene et avkrysningsskjema hvor de skulle krysse av for hvilke sanger barna deres kunne være med på. Blant dem var «Nissen på låven» og «Det lyser i stille grender». Det gikk ikke lang tid før skolesjefen kom på banen og mente dette var unødvendig. Skjemaet ble dermed trukket tilbake, etter mye medieomtale.

Aftenbladet har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med driftsstyremedlemmene etter torsdagens møte, men bortsett fra den ene tekstmeldingen, har ingen har vært tilgjengelige for kommentar.

LES OGSÅ:

Publisert: