Død person funnet i Sandnes: - Personen bærer preg av å ha ligget i bygget i flere år

Politiet har funnet ID i tilknytning til personen som ble funnet død i et bygg i Sandnes torsdag. Personen står på listen over 117 savnede personer i distriktet, og pårørende er varslet.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

– Men vi kan ikke opplyse om personens identitet før vi har fått bekreftet den gjennom obduksjonen, opplyste avsnittsleder Lone Wickstrøm i personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt under politiets pressekonferanse om saken fredag. Aftenbladet sendte direkte fra pressekonferansen klokken 10.30.

Torsdag ble en død person funnet i Langgata 72 i Sandnes sentrum, i forbindelse med rivnings- og renovasjonsarbeid. Ifølge daglig leder Torbjørn Sterri i Sandnes Eiendom, Sandnes kommunes eiendomsselskap, var bygget brukt som kulturskole fram til 2010. Siden har det stått tomt, og har i perioder blitt brukt som lager. Nå skal det bli helsestasjon i bygningen, og rivingsarbeidene startet før jul.

Funnet av bygningsarbeidere

Avdøde ble funnet av bygningsarbeidere i forbindelse med dette arbeidet. Disse er ifølge Wickstrøm blitt avhørt av politiet.

– Etter det vi forstår, har arbeidet startet i én del av bygget og beveget seg videre til den delen der avdøde ble funnet ganske nylig, sa hun på pressekonferansen.

Fortsatt vil ikke politiet opplyse om avdødes kjønn.

– Personen bærer preg av å ha ligget i bygget i lang tid. Det er ikke mulig å fastslå kjønn umiddelbart. Vi avventer obduksjonsrapporten, sier Wickstrøm.

Obduseres fredag

Obduksjonen blir utført i Stavanger fredag, og Wickstrøm har ingen formening om hvor lang tid det kan ta før den vil gi svar på identitet og eventuell dødsårsak.

– Det blir viktig å finne en sikker ID på vedkommende. Og selv om avdøde har ligget i flere år, håper vi at obduksjonen vil gi svar på dødsårsaken. Fortsatt holder vi det åpent om dødsfallet skyldes straffbare forhold eller ikke.

Den avdøde ble fraktet ut av bygget torsdag kveld.

Hun sier at krimteknikere fortsetter å jobbe på stedet for å finne ut hva dødsfallet skyldes, og at bygningen er avsperret.

– Vi vet ikke hvorfor eller hvordan den avdøde har kommet inn i bygningen. Om noen har informasjon eller observasjoner som kan kaste lys over dette, håper vi de tar kontakt med politiet, sier Wickstrøm.

Har dere fått mange tips siden saken ble kjent torsdag?

– Vi har fått fire stykker, men ingen av dem har foreløpig ført oss videre, sier Wickstrøm.

Publisert: