Drapssiktet 48-åring framstilles for varetekt

Mannen som er siktet for å ha drept en kvinne i 60-årene på en gravlund i Haugesund, framstilles for varetektsfengsling i Haugaland tingrett torsdag.

Publisert: Publisert:

Krimteknikere jobber på gravlunden i Haugesund der en kvinne i 60-årene ble angrepet tirsdag. På åstedet fant politiet en øks. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Politiadvokat Marte E. Lysaker under en pressekonferanse på politihuset i Haugesund onsdag i forbindelse med drapet på en kvinne i 60-årene tirsdag. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix

Natt til onsdag omkom kvinnen i 60-årene av skadene hun fikk da hun ble angrepet på Vår Frelsers gravlund i Haugesund i 16.30-tiden tirsdag. På åstedet fant politiet en øks som de knytter til hendelsen.

Mannen som politiet mener sto bak drapshandlingen, er ifølge Haugesunds Avis domfelt over 20 ganger. Sakene han er domfelt for gjelder vold og trusler.

I løpet av torsdag blir den siktede 48-åringen framstilt for varetektsfengsling, opplyste politiadvokat Marte Engesli Lysaker på en pressekonferanse onsdag.

Ber om overføring

Mannens forsvarer, Erik Lea, sier hans klient ikke har svart på skyldspørsmålet i avhør. Lea har bedt om at hans klient skal bli plassert på en psykiatrisk institusjon.

– Dersom det ikke er plass til ham der, og han må bli overført til fengsel, vil det bli fengsling torsdag, sier Lea til VG.

Lea har representert 48-åringen flere ganger tidligere. Han opplyser at den siktede har vært under behandling på psykiatrisk institusjon flere ganger.

– Han burde nok ha vært under kontinuerlig behandling, men det har det ikke funnes hjemmel for, sier Lea til avisen.

Ingen relasjon

Politiet vil ikke bekrefte om øksen de fant på åstedet, er drapsvåpenet. Kvinnen vil bli obdusert torsdag.

Politiet opplyste onsdag at det er ingenting som tyder på at det var noen relasjon mellom siktede og den drepte kvinnen. De håper de vil få avklart om kvinnen var en tilfeldig forbipasserende og hva som var motivet i avhør med mannen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Oppretter testsenter på flyplassen på Sola

  2. Flere tidligere toppolitikere kjemper om samme lederjobb i Stavanger

  3. To til sykehus etter trafikkulykke på Buevegen

  4. Vgs-elever kan få utsatt skoledag for å unngå rush på kollektivtrafikken

  5. DIREKTE: Følg Tromsø-Sandnes Ulf og chat med vår reporter

  6. Bartender smittet i Haugesund – kommunen etterlyser pubgjester

  1. Haugesund
  2. Drap
  3. Krim