Politiet advarer mot glatte veier flere steder

Spesielt sør i fylket bør bilister orientere seg før de legger ut på veiene, melder politiets operasjonsleder Victor Jensen.

Snø og glatte veier skaper problemer - spesielt fra Jæren og sørover.
 • Cornelius Munkvik
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Politiet har bistått flere trafikanter fredag ettermiddag. Spesielt trailere har problemer på de glatte veiene, sier operasjonsleder Victor Jensen til Aftenbladet.

Politiet forbereder seg på at det kan bli travelt fredag kveld. Med kaldt vær og snødrev, spesielt fra Jæren og sørover, kan helgetrafikken fort bli av det hektiske slaget.

– Det vil nok være smart å orientere seg for bilister som skal ut på veiene. Vi har fått flere meldinger om glatte veier. Spesielt på fylkesvei 44 fra Jæren og sørover skal det være glatt, opplyser Jensen.

Klokken 13.40 fredag ettermiddag varslet politiet at glatte veier fører til trafikale problemer i Lund kommune. Langs veien i Drangsdalen står flere trailere. Dette hindrer trafikken på stedet.

– Vi har foreløpig ikke hørt noe om problemer med trafikken mot Sirdal eller Sauda. Men vi håper bilister tar hensyn, sier operasjonslederen.

Politiet oppfordrer bilister som skal ut på tur til å oppdatere seg på trafikken gjennom Statens Vegvesens webkamera. Eller gjennom yr.

Du kan også følge trafikken på Aftenbladets webkamera.

De glatte veiene har ført til flere trafikkuhell. Føreren av denne bilen fikk trøbbel på Seldalsveien - mellom Sviland og Oltedal.

Mest snø i Dalane

Ifølge vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt vil en front som passerer Rogaland fredag føre til en del nedbør i fylket. I store deler av regionen vil denne nedbøren komme som snø.

- For Rogaland sin del blir det mest snø i Dalane. Den vil være våt og tung og føre til vanskelige kjøreforhold. De som skal østover i helgen må beregne god tid, sier Fagerlid til Aftenbladet.

Meteorologen har også et annet tips.

- Måk snøen bort mens det er mildt. I helgen vil det bli minusgrader i store deler av Rogaland. Snøen fryser og det blir glatt, sier han.

Ifølge Fagerlid ventes det en kuldeperiode i Rogaland neste uke. Slik det ser ut nå vil gradene synke til mellom minus fem og minus ti grader.

- Det blir kaldt, men det blir også klart og fint, sier meteorologen.

Rolig i fjellet

Fredag ble det sendt ut farevarsel i Dalane på grunn av snøen som er ventet. Ifølge Fagerlid kan det komme 20 centimeter. Lokalt kan det komme mer.

- Lengre nord i fylket vil det komme rundt fem centimeter. Du skal nok ganske langt ut på kysten før nedbøren kommer som regn, sier han.

Også i fjellet kan det bli noen utfordringer knyttet til snøværet.

- Denne snøen er tørr og fin så det regner vi med skal gå bra. Noe snøfokk kan det bli, men det vil være en ganske rolig helg med tanke på vind i fjellet, sier meteorologen.

Fredag kveld tipser en leser om utfordrende kjøreforhold opp mot Sirdal. Det skal være mye vind og snø som gir dårlig sikt.

Publisert:
 1. Vær
 2. Trafikkulykker
 3. Snø

Mest lest akkurat nå

 1. Kommunen krever sjarken fjernet – kan koste eieren flere hundre tusen

 2. Flere unge kan ikke lenger bruke en vanlig datamaskin: – Holder ikke med et kurs

 3. Før var strømprisene lavest i Sør-Norge. Så skjedde det noe

 4. Bendi fra Sandnes skal til Bocuse d'Or: – Når jeg først har sagt at jeg skal gjøre noe, gjør jeg det

 5. Ryfast: Stenges to ganger i døgnet i 10 dager

 6. Trond Ola flyttet på hjemme­kontor i Spania. Trenden har bare så­vidt startet, tror eks­pertene