Røde Kors-lag ber om å få tilbake selvstyre

Nærbø Røde Kors ble satt under administrasjon etter bråk og kaos. Nå legger en arbeidsgruppe fram forslag om et overgangstyre.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Aftenbladet har hatt en rekke saker om bråket i Nærbø Røde Kors. Nå har det som kaller seg Arbeidsgruppa Nærbø RK sendt brev til Rogaland Røde Kors. Her ber de om at selvstyret tilbakeføres. Børge Hognestad i arbeidsgruppa skriver:

«Saken har vært et gjennomgangstema siden april i Rogaland Røde Kors og i landsstyrets arbeidsutvalg. Nærbø Røde Kors v/arbeidsgruppen mener det er tatt et overordnet vedtak i Norges Røde Kors som gir åpning for tilbakeføring av selvstyret i Nærbø Røde Kors nå.»

LES OGSÅ: Konflikt får Røde Kors til å vurdere å stenge ned lokallag

Hognestad forteller at det er laget en handlingsplan for Nærbø Røde Kors. Den skal gjelde til årsmøtet i 2017. Den gamle valgkomiteen har lagt fram en liste med kandidater til et fullverdig styre.

I følge Hognestad er alle kandidatene forespurt og har sagt ja.

Leder Otto Skurve

Nestleder Leif Magne Enåsen

Styremedlem Christian Christensen

Vara Nina N.Salte

Vara Jeanette Reime

Nærbø Røde Kors har en flere underavdelinger. Arbeidsgruppa foreslår at medlemmene i disse utpekes på årsmøtet i 2017.

Hognestad forteller at styret som er foreslått fram til valget i 2017, skal arbeide for å få stabilitet i laget fram til ordinært årsmøte.

Aftenbladet ønsket en kommentar fra daglig leder Per Arne Lea i Rogaland Røde Kors. I en tekstmelding skriver han at han er opptatt hele dagen med TV-aksjonen.

LES OGSÅ: Nærbø Røde Kors er satt under administrasjon
Publisert: