Nå får også Vassøy kunstgress

Torsdag tok de første spadestikk på den nye kunstgressbanen på Vassøy. Når banen står ferdig, har idrettslagene i Stavanger tilgang til kunstgress.

Publisert: Publisert:

Endelig er de i gang: Grusbanen på Vassøy skal få kunstgress. Foto: Stavanger kommune

 • Siv Helen Kvalvåg

Vassøy var sist i køen denne gang. Alle andre idrettslag i Stavanger har allerede baner som er grønne og fine året rundt, mens Vassøy har så langt måtte klare seg med grus. Men nå er de på vei - hvis alt går etter planen, og været spiller på lag, vil den gamle grusbanen være omgjort til kunstgressbane innen utgangen av oktober.

Det var leder for kommunalstyret for miljø og utbygging, Per A. Thorbjørnsen, som torsdag fikk æren av å ta første spadestikk. Resten av arbeidet skal entreprenør Nordbø Maskin ta seg av.

Omleggingen til kunstgress ble vedtatt i forbindelse med behandling av handlings- og økonomiplanen for 2019-22. Vassøy idrettslag har jobbet hardt for å få kunstgress på banen, og de bidrar selv med en halv million kroner i prosjektet, som totalt vil koste 8,5 millioner kroner.

Per A. Thorbjørnsen, leder for kommunalstyret for miljø og utbygging, tok det første spadestikket. Både Vassøy skole og Vassøy IL var representert. Foto: Stavanger kommune

Banen vil bli bygget etter den nye standarden, men rister langs kantene som skal hindre at de irriterende gummikulene kommer på avveie.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Seilbåt kan bli solgt som hittegods

 2. Stavanger og Sandnes var blant de hardest rammede byene da koronaviruset spredte seg i Norge. Så snudde det brått

 3. Ny bartender koronasmittet i Haugesund: Alle nattklubbgjester må i karantene

 4. Ektemannen Artur leter på 11. dagen etter sin kone, Elizbieta

 5. Arrangøren kan miste skjenkeløyvet etter knusende smittevern-kritikk

 6. Tysk direktør ber Solskjær og Manchester United holde seg unna

 1. Kunstgress
 2. Vassøy
 3. Per A Thorbjørnsen
 4. Stavanger kommune