Nå får også Vassøy kunstgress

Torsdag tok de første spadestikk på den nye kunstgressbanen på Vassøy. Når banen står ferdig, har idrettslagene i Stavanger tilgang til kunstgress.

Endelig er de i gang: Grusbanen på Vassøy skal få kunstgress.
 • Siv Helen Kvalvåg
  Siv Helen Kvalvåg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Vassøy var sist i køen denne gang. Alle andre idrettslag i Stavanger har allerede baner som er grønne og fine året rundt, mens Vassøy har så langt måtte klare seg med grus. Men nå er de på vei - hvis alt går etter planen, og været spiller på lag, vil den gamle grusbanen være omgjort til kunstgressbane innen utgangen av oktober.

Det var leder for kommunalstyret for miljø og utbygging, Per A. Thorbjørnsen, som torsdag fikk æren av å ta første spadestikk. Resten av arbeidet skal entreprenør Nordbø Maskin ta seg av.

Omleggingen til kunstgress ble vedtatt i forbindelse med behandling av handlings- og økonomiplanen for 2019-22. Vassøy idrettslag har jobbet hardt for å få kunstgress på banen, og de bidrar selv med en halv million kroner i prosjektet, som totalt vil koste 8,5 millioner kroner.

Per A. Thorbjørnsen, leder for kommunalstyret for miljø og utbygging, tok det første spadestikket. Både Vassøy skole og Vassøy IL var representert.

Banen vil bli bygget etter den nye standarden, men rister langs kantene som skal hindre at de irriterende gummikulene kommer på avveie.

Publisert:
 1. Kunstgress
 2. Vassøy
 3. Per A. Thorbjørnsen
 4. Stavanger kommune

Mest lest akkurat nå

 1. Dekk­grossist fra Sand­nes run­der milli­arden – kjøper opp svensk sel­skap

 2. Slakter spesielt to Viking-spillere: – Ikke levert i nærheten

 3. Hyl­gråt da Viking-drøm­men ble knust. Nå er han proff i ut­landet

 4. Moped­ulykke i Eiger­sund – lettere skadet

 5. Slukket brann i party­telt før det spred­te seg til hus

 6. MS Sandnes må slepes hele veien til Aren­dals­uka