Drapssiktet 21-åring varetektsfengslet i to uker

- Hun opprettholder sin forklaring om at hun ikke har kjennskap til det tragiske dødsfallet, sier kvinnens forsvarer, advokat Jarle Rudi.

Advokat Jarle Rudi ved Sørlandsadvokatene er den siktede 21-åringens forsvarer.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Den 21 år gamle kvinnen som sammen med en 29 år gammel mann er siktet for å ha drept en 26 år gammel mann fra Ålgård, ble mandag ettermiddag varetektsfengslet i to uker. Politiet fikk medhold i begjæringen om at siktede i fengslingsperioden ilegges brev- og besøksforbud.

21-åringen må også sitte i full isolasjon.

Politiet begjærte kvinnen varetektsfengslet i fire uker. I en pressemelding skriver politiadvokat Lars Ole Berge, som er påtaleansvarlig jurist i saken, at politiet tar avgjørelsen til etterretning.

- Etterforskningen fortsetter for fullt, sier Berge.

Svært preget

Kvinnen ble begjært varetektsfengslet på grunn av det politiet mener er bevisforspillelsesfare. Nettopp på grunn av faren for bevisforspillelse gikk fengslingsmøtet for lukkede dører. Siktede motsatte seg ikke politiets ønske om lukkede dører.

Les også

Drapssiktet 29-åring er tidligere domfelt

- Min klient er naturligvis svært preget av den alvorlige siktelsen. Hun har gjennomført et kort avhør i dag hvor hun opprettholder sin forklaring om at hun ikke har kjennskap til det tragiske dødsfallet, sier kvinnens forsvarer, advokat Jarle Rudi ved Sørlandsadvokatene, til Aftenbladet.

Rudi, som har bistått 21-åringen i tidligere saker, hadde mandag et møte med sin klient. Han kan ikke si noe om hvilken relasjon hun hadde til avdøde.

Pågrepet på Høle

To andre personer er også siktet i saken. En av dem, en 21 år gammel mann, er siktet for bevisunndragelse.

Ifølge hans forsvarer, advokat Inger Marie Sunde i Advokatfirmaet Legal, han hennes klient ikke tatt en formell stilling til skyldspørsmålet.

– Etterforskningen fortsetter med full bredde, sier politiadvokat Lars Ole Berge til Aftenbladet.

- Jeg regner med at min klient vil bli løslatt mandag kveld eller tirsdag, sier Sunde til Aftenbladet.

En annen mann (29) er som den varetektsfengslede kvinnen siktet for drap. 29-åringen ble pågrepet på Høle natt til mandag. Han er foreløpig ikke avhørt av politiet.

LES OGSÅ: 21-åring erkjenner ikke straffskyld for drap

- Vi er interesserte i å snakke med siktede så snart som mulig, men foreløpig har det av helsemessige årsaker ikke latt seg gjøre. 29-åringen har av samme grunn foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer, sier politiadvokat Lars Ole Berge.

Berge regner med at også 29-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling. Fengslingsspørsmålet vil bli endelig avgjort først etter at mannen er avhørt.

Taust om våpen

Det var en kommunalt ansatt som lørdag formiddag varslet politiet om et mistenkelig dødsfall i en omsorgsbolig på Ålgård. Avdøde er nå identifisert. Politiet ønsker ikke å si mer om mannens identitet enn at det er snakk om en 26 år gammel mann fra Ålgård.

Les også

Ålgård-dødsfallet: Tre personer siktet. Den tredje personen (29) pågrepet natt til mandag

Politiet ønsker heller ikke å si noe om det er tatt beslag i eventuelle drapsvåpen. Obduksjon av avdøde ble foretatt mandag.

- Vi har tatt mange beslag i saken, men jeg ønsker ikke på nåværende tidspunkt å gå nærmere inn på disse. Vi har også foretatt kriminaltekniske undersøkelser på åstedet uten at jeg vil kommentere funn, sier Berge.

Etterforskes for fullt

Politiadvokat Berge opplyser overfor Aftenbladet at de siktede og avdøde hadde kjennskap til hverandre. Før saken etterforskes nærmere vil han ikke si noe mer om relasjonen mellom dem.

- Saken etterforskes i full bredde. Vi gjennomfører avhør av vitner og vi analyserer beslag. Så fort det lar seg gjøre vil vi også avhøre de siktede, sier Berge, som bekrefter at 29-åringen, som ble pågrepet på Høle natt til mandag, er en såkalt kjenning av politiet.

- Jeg kan bekrefte at han er tidligere domfelt, men jeg ønsker ikke å si hva han er domfelt for, sier politiadvokaten.

Publisert: