Ståle Kyllingstad fikk Siddisprisen

Eit samlet mediemiljø i Sør-Rogaland hedret lørdag IKM-gründer Ståle Kyllingstad med Siddisprisen fordi han snakker fritt om en lukket industri.

IKM-gründer Ståle Kyllingstad har fått årets Siddispris fordi han snakker fritt om en lukket industri. Foto: Lars Idar Waage

 • Elisabeth Bie
  Elisabeth Bie
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Under Stavanger Journalistlags (SJ) årlige fest på De Røde Sjøhus lørdag, ble tradisjonen tro Siddisprisen delt ut. I år bestemte juryen, som har beståttav Hilde Garlid, Ulf Rosenberg og Tom Hetland, at prisen skullle gå til gründer og konsersjef Ståle Kyllingstad i IKM-gruppen.

Juryens begrunnelse:

Næringslivet, og oljenæringa spesielt, utmerkar seg dessverre ikkje med ein aktiv og open debattkultur. Det er uheldig, for oljå er landets og fylkets viktigaste næring, og oljeaktiviteten får innverknad på ei rekke andre samfunnsområde. Mens dei burde ha vore ei interessant stemme, er det snarare slik at næringslivsleiarane trekker seg unna den offentlege debatten, kanskje på signal frå eigarar som vil ha ein låg profil. Ein uheldig konsekvens er at samtalen med samfunnet i stadig større grad blir filtrert gjennom profesjonelle og upersonlege kommunikasjonsavdelingar. Me ser også ein urovekkande tendens til at medarbeidarar får restriksjonar på å uttala seg til media.

I dette bildet står prisvinnaren fram som eit lysande unntak. Ståle Kyllingstad har gjennom mange år markert seg som ein person med klare meiningar om eit vidt spekter av saker, frå utdanningspolitikk og jordvern til HMS-reglar og kontraktstildeling til utlandet. Kyllingstad framfører synspunkta sine på ein uredd, tydeleg og fargerik måte som inviterer til skarp debatt, både lokalt og nasjonalt.

Aktiv deltaker i samfunnsdebatten

Kyllingstad og IKM Gruppen har over tid bygd seg opp til den leiande aktøren innanfor leverandørindustrien i Rogaland. Det er viktig og prisverdig at ein person i denne bjøllesau-posisjonen også set ein standard som aktiv deltakar i samfunnsdebatten.

Siddisprisen skal deles ut til en person, gruppe eller organisasjon i Stavanger eller Sør-Rogaland som på en særskilt måte har bidratt til å skape en åpenhet og/eller debatt. Prisen ble første gang delt ut i 1968. Det er Stavanger Journalistlag som står bak prisen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. – Det er selvfølgelig en risiko, men vi må ikke la frykten ta oss

 2. Nå starter den tunge jobben for pub-gjengen

 3. Åpnet Maijazz med tusen tomme seter

 4. «Ap og AUF misbruker 22. juli»

 5. Disse korona­reglene gjelder nå

 6. – Vi ønsket oss et hus med varme farger, runde former og praktiske løsninger. Det har vi fått.