Bolighus totalskadet i brann i Årdal

Familien på fem var på besøk hos venner i Sandnes da det skjedde.

Huset stod i full fyr da brannvesen og politi kom til stedet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Nødetatene fikk melding om brann i et boligområde i Årdal i Ryfylke klokken 03.59, opplyser politiet på Twitter. En melder hadde observert høye flammer. Det lokale brannvesenet meldte raskt om at et bolighus var overtent, og at det var uvisst om beboerne var kommet seg ut eller om de i det hele tatt var hjemme.

God behold

Halvannen time senere var familien fortsatt ikke gjort rede for. Først to timer etter brannen ble meldt, ble det bekreftet at familien var på besøk hos venner i Sandnes, ifølge politiet, intetanende om brannen. De vil bli fulgt opp av beredskapsteam i kommunen.

Torbjørn Valheim, var på besøk hos foreldrene i nabohuset, da han oppdaget brannen.

– Jeg var oppe for å finne litt vann til datteren min da jeg plutselig så at huset stod i full fyr. Jeg fikk ringt brannvesenet og vekket foreldrene mine som løp ut for å varsle naboene. En stund fryktet vi at familien var hjemme fordi begge bilene stod i gårdsrommet, men så fikk vi beskjed om at de heldigvis var bortreist, forteller Valheim.

Det var en tomannsbolig som brant ned til grunnen. Det var kun den ene delen som var bebodd. Flere av nabohusene måtte evakueres.

– Vi evakuerte fire nærliggende hus. Heldigvis var været på vår side slik at brannen ikke spredde seg. Naboene har nå fått flytte tilbake, sier Jostein Flatebø, innsatsleder i politiet.

Totalskadet

Søndag morgen pågikk etterslukking av huset, som ble totalskadet i brannen.

– Det er altfor tidlig å si noe om brannårsaken. Krimteknikere vil gjøre en åstedsundersøkelse når branntomten er kald nok, opplyser Flatebø.

Publisert: