Flere elever fullfører videregående skole - Rogaland ligger over snittet

Tall fra Utdanningsdirektoratet viser at andelen elever som fullfører videregående skole er høyere i Rogaland enn det nasjonale gjennomsnittet.

Publisert: Publisert:

Over 80 prosent av de som starter på videregående skole i Rogaland fullfører skolegangen, viser ferske tall fra Utdanningsforbundet. Foto: Kristian Jacobsen

  • Stavanger Aftenblad

Av elevene som startet på videregående skole i Norge i 2013, fullførte 78,1 prosent skolegangen. Det er en økning fra 2006, da tallet på elevene som fullførte var 72 prosent, skriver RA.

De ferske tallene fra Utdanningsdirektoratet viser også at fullføringsgraden i Rogaland er høyere enn det nasjonale gjennomsnittet.

Rogaland er det tredje beste fylket i landet når det kommer til andelen som gjennomfører videregående skole, bare slått av Sogn og Fjordane og Akershus.

I Rogaland fullførte 80,6 prosent av elevene som startet sin videregående skolegang i 2013. Det er spesielt på yrkesfaglinjene at rogalandselevene utmerker seg med høy fullføringsgrad.

– I disse klassene er vi best på gjennomføring i landet. Grunnen til det er at vi er gode på å finne læreplasser til elevene, og vi har mange gode lærebedrifter som stiller opp, sier fylkesdirektør for opplæring i Rogaland fylkeskommune, Joar Loland, til RA.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Oppfordrer til Halloween-feiring for de minste barna

  2. Sykefraværet gikk ned, men ikke nok. Nå får de en sjanse til

  3. Silje fikk topp­karakterer og er ingeniør. Nå jobber hun i kles­butikk

  4. Gutt påkjørt på Bryne

  5. To nye smittetilfeller i Sandnes onsdag

  6. Klar melding til egen minister: Grav ut Domkirken!

  1. Skole
  2. Utdanningsdirektoratet
  3. Joar Loland