Kvadrat-sjefen slutter for å dra jorden rundt

Senterlederen ved Kvadrat, Bent O. Hansen har sagt opp sin stilling for å realisere en av sine største drømmer. Nå tar Renate Hjørnevik over.

Publisert: Publisert:

Senterleder ved Kvadrat, Bent O. Hansen, slutter for å dra jorden rundt med kona. Foto: Pål Christensen

 • Håkon Jonassen Norheim
  Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg sa opp min stilling tidligere i år, slik at jeg og min kone kunne realisere en av våre største drømmer. Det å reise har på lik linje med varehandel vært en lidenskap i mange år. Nå skal vi reise et år rundt om i verden, og jeg gleder meg virkelig til å et spennende år med mange flotte opplevelser, sier senterleder ved Kvadrat, Bent O. Hansen.

Hansen forklarer at han har hatt fem fantastiske år som senterleder på Kvadrat, og han synes det har vært spennende å lede Kvadrat gjennom store utbygginger og endringene i markedet.

– Vi har en unik posisjon i Rogaland, og jeg er stolt av løftene vi har tatt. For meg har det vært utrolig viktig å utforme Kvadrat for fremtiden, og ikke minst jobbe frem de best mulige kunde- og handleopplevelsene sammen de 1500 flotte og dyktige menneskene som jobber på Kvadrat, sier Hansen.

Omsetningen på Kvadrat falt i fjor fra 2308 millioner i 2017 til 2292 millioner i fjor til tross for stor oppgradering av senteret, men det har ifølge Hansen absolutt ingen sammenheng med oppsigelsen.

Den nye senterlederen, Renate Hjørnevik, gleder seg til å ta over på Kvadrat. Foto: Maren Ege Tjoflåt

Ung senterleder

Den nye senterlederen heter Renate Hjørnevik. Hun er 36 år gammel og kommer fra Ganddal, men er bosatt på Figgjo. Hjørnevik jobbet i en butikk på Kvadrat mens hun studerte, men har ellers lite erfaring fra varehandelbransjen.

Hun har bakgrunn som marked- og kommunikasjonsdirektør i havbruksbransjen, jobbet noen år i oljen og nå sist som rådgiver i byråbransjen.

– Det har vært en grundig prosess fra stillingen ble lyst ut til jeg faktisk fikk den. Nå gleder jeg meg veldig til å komme i gang. Dette blir spennende, sier Hjørnevik.

Vil ikke hindres av bompenger

Kvadrat er nesten omringet av bomringene på Nord-Jæren, men den nye senterlederen har liten tro på at det blir en stor hindring for senteret i fremtiden.

– Så lenge senteret og tilbudet er godt nok, tror jeg folk vil finne veien til oss uavhengig av bompenger, avslutter Hjørnevik.

Kommer inn med masse energi

1. august tar hun over et Kvadrat som har investert 200 millioner i oppgradering og utviding av kjøpesenteret siden 2015, men som likevel opplevde en nedgang i omsetningen i 2018. Varehandelen som helhet står ovenfor utfordringer, og endringstakten er høy. Hjørnevik sier at dette har vært litt av motivasjonen for å søke stillingen som senterleder.

– For å henge med i endringene og utfordringene til kjøpesentrene tror jeg det er viktig å tenke nytt og komme inn med masse ny energi. Jeg skal møte de utfordringene med nysgjerrighet, sier hun.

Hun skryter av butikksammensetningen på Kvadrat og har fremdeles tro på vekst i varehandelen. Foreløpig vil hun ikke ut med noen konkrete planer for fremtiden.

– Vi ser blant annet at opplevelser er viktig, men det er litt tidlig å uttale seg om konkrete planer. Vi skal jobbe sammen som et team og utvikle senteret sammen. Eierne og de som jobber i Kvadrat har gjort en kjempejobb i mange år, og vi skal fortsette med det, sier hun.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

 2. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

 3. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

 4. De lo av den trange T-skjorten og den enorme pyjamasbuksen

 5. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

 6. Mangemillionær fra Stavanger impulskjøpte sørlandshytte til 19 millioner: - Jeg likte det jeg så

 1. Nord-Jæren
 2. Varehandel
 3. Kvadrat