Ferde sendte ut varsel om inkasso før ordinær faktura

BOMPENGER: En av bilistene som mottok inkassovarsel uten først å ha fått ordinær faktura, sier at han i tillegg til beløpet på 665 kroner også var ilagt et gebyr på 70 kroner. Dette er 10 prosent av hele regningen, sier han.

Publisert: Publisert:

Administrerende direktør Trond Juvik hos Ferde sier selskapet har fått flere henvendelser fra bilister som har mottatt varsel om inkasso. Foto: Jon Ingemundsen

  • Dag-Henrik Fosse
    Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg har aldri opplevd maken, sier mannen som etter flere forsøk på å komme igjennom på telefon til det regionale bompengeselskapet Ferde til slutt fikk kontakt.

Sa at printeren hadde hengt seg opp

Der fikk han forklart at printeren hadde hengt seg opp som førte til at flere fakturaer ikke ble sendt ut. Han ble bedt om å betale regningen, men at han kunne styrke gebyret.

Mannen sier at flere bilister som mottar inkassovarselet sannsynligvis betaler bompengeregningen, inkludert gebyr, uten at de tidligere har fått faktura. De må derfor sjekke regningen, så de ikke betaler gebyr som følge av en feil fra Ferde, sier han.

Bilister får ikke lenger grønt lys etter kvittering for at de har passert en bom. Problemer med tilgang til egne passeringer på Min Side skal nå være løst. Foto: Pål Christensen

Og han er ikke aleine om dette. Flere bilister på Nord-Jæren som jevnling kjører gjennom bomringen på Nord-Jæren mottok ikke faktura for passeringene før de fikk varsel om inkasso.

Fikk inkassovarsel to ganger

En annen bilist sier at han to ganger har opplevd å få inkassovarsel uten først å få faktura. Første gangen var i april, andre gangen for et par uker siden.

– Hvor mange har opplevd å få inkassovarsel uten først å få en ordinær faktura for bompasseringene fra Ferde?

– Jeg vil anslå at det den siste tiden har vært et titalls bilister, sier administrerende direktør Trond Juvik i det regionale bompengeselskapet til Aftenbladet.

Men selskapet hadde i vinter rundt 2000 kunder som ikke kunne finne fakturaene fra Ferde.

Dropper faktura på e-post

Selskapet har nå bestemt seg for å avvikle utsending av faktura på e-post.

– Dersom du vanligvis mottar din faktura per epost, så vil du fremover få denne fakturaen tilsendt per post eller pr Digipost, sier Juvik.

Et annet problem knyttet til faktura er at det i en periode ikke har vært mulig å hente ut fakturakopi på Min Side.

Ferde skriver nå på sine nettsider:

Feilen er nå rettet, og du kan nå hente ut kopi av faktura på https://minside.autopass.no/

Selskapet understreker at de som har AvtaleGiro ikke vil finne faturakopi på Min Side, men de vil likevel få tilgang til sine passeringsdetaljer.

Publisert:

Les også

  1. Alt du trenger å vite om bompenger

  2. Dale krever opprydning i pengebruken til bompengeselskapene

  3. Frp-lederen må slukke internt bompengeopprør

  1. Bompenger
  2. Nord-Jæren
  3. Inkasso