Her tennes vinterlysene i Fargegata

Etter at mørket hadde lagt seg torsdag kveld, var alt duket for å tenne de folkekjære vinterlysene i Fargegata i Stavanger.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Offisielt er vi ikke i vinter-årstiden helt enda, men de lyse dagene blir stadig kortere. For å skape lys i mørket, ble vinterlysene i Fargegata tent for sjette år på rad i kveld.

– Lystenningen skal markere overgangen til den mørke tiden. Det begynner allerede å mørkne tidligere på kveldene, og det skaper en helt annen atmosfære i gata med disse lysene, sier Tom Haakon Brekke, innehaver av kafeen Bøker og Børst i Fargegata.

Mange møtte opp for å se vinterlystenningen i Fargegata.

Bøker og Børst, og de andre forretningene i gata, samarbeider med Stavanger sentrum AS om tenningen, som har blitt arrangert siden 2013.

– Gata ble så fin med lysene

Mange forbinder lystenning med juletiden, og lysteppet var egentlig bestilt inn som julepynt i 2013.

– Det første året kalte vi lysene for «julelys», fordi de ble tent tett opp mot jul. Men vi så at gaten ble så fin med lysene, og ønsket at de skulle lyse opp gaten gjennom hele den mørke årstiden, forklarer Brekke.

Han påpeker at det fargerike lysteppets farger og fasong heller ikke bærer et stort preg av jul, og arrangørene ble enige om å få opp lysene tidligere på året.

Populært Instagram-motiv

Lysene har fort blitt en folkekjær tradisjon i Stavanger. Brekke forteller at han merker godt at lysene er populære.

– Jeg har lagt merke til at folk publiserer bilder av lysene på Instagram gjennom hele vinteren. I tillegg er selve lystenningen veldig populær, og det er som regel smekkfullt på både uteserveringene og i gata, sier Brekke. Han forteller at det, i 2018, nesten ikke gikk an å bevege seg rundt i den folkefylte gata.

På det offisielle Facebook-arrangementet meldte over 600 personer at de skulle på lystenningen i år, og gata var fullpakket av skuelystne også på årets arrangement. Korsang, små utsalg med varme drikker, ulike aktiviteter og helt full uteservering ble rammen også om årets arrangement.

Publisert: