I kveld tente Sandnes en ny tradisjon

SANDNES: 14. november tennes lysene i Langgata. Det er langt tidligere enn vanlig.

Torsdag kveld ble vinterlysene tent over Langgata. Tre år gamle Julie studerer lysene fra pappa Alexander Mælen sine skuldre.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

- Dette er en ny tradisjon som skal lyse opp sentrum i vintermørket, forteller Edle Kathrine Strømland Torkelsen, leder av Sandnes sentrum til Aftenbladet.

Flere butikker har tatt kontakt med sentrumsforeningen og ønsket seg en ny tradisjon med tenning av vinterlys. Fargegata i Stavanger har allerede gjort det samme i flere år. Her ble vinterlysene tent allerede i oktober.

– Det er delte meninger. Noen mener det er for tidlig, men mange gleder seg. Dette skaper en helt annen stemning i vintermørket og tradisjonen har kommet for å bli. Vi har allerede satt dato til neste år og jeg har noen tanker om hvordan vi kan utvikle arrangementet, sier Torkelsen.

  • Slik så det ut da vinterlysene ble tent over Langgata torsdag kveld:

Julegran-tenning 1. desember

– Det er en stor jobb å henge opp lysene og derfor passer det godt å gjøre noe ekstra ut av det, legger hun til.

De første lysene ble tent klokken 18.00 i kvartalet lengst sør i gata. Deretter tennes kvartal for kvartal. Etter at lysene er tent, spanderer Sandnes Sparebank boller og kakao i Lanternen.

Tradisjonen med tenning av julegrana blir som alltid første søndag i advent.

Lysene blir hengende et godt stykke ut i det nye året.

– I fjor tok vi dem ned i slutten av januar. Vi får se hvor lenge det blir i år, men de blir hengende en god stund, lover Torkelsen.

Les mer:

Fra v. Gabriel Escobar, Tobias Hetland, Marie Haaland, Malin Gilje Langvatn, Bård Malde-Frøyland, Ida Brattås og Irmeli Kristina Larsen, alle fra 2. klasse drama på Stavanger Katedralskole.
Mange hadde møtt frem for å få med seg tenningen.
Publisert: