Tror på løslatelse i dag

Advokat Arvid Sjødin tror Trond Birkedal blir løslatt i dag. Frps generalsekretær Geir Mo, sier han er lei seg og skuffet.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

— Jeg har ikke hørt noe om at han skal framstilles for varetektsfengsling. Jeg ser det som mest sannsynlig at han løslates i dag, sier Birkedals advokat, Arvid Sjødin, til Aftenbladet.no klokken 07 tirsdag.

Sent mandag kveld la Fremskrittspartiet ut en melding om saken på sine hjemmesider. Her ble det opplyst at Trond Birkedal har bedt om fritak fra alle verv i partiet, herunder også kandidaturet på kommune- og fylkestingslisten ved høstens valg.

– Lei seg

— Jeg har i kveld vært i kontakt med mannen, og det var i samtalen med meg at han ba om å få fritak fra alle sine verv i partiet. Han er svært lei seg for situasjonen som er oppstått og ga uttrykk for at han var opptatt av at partiet lokalt og sentralt ble minst mulig skadelidende for det som har skjedd.

Han var og svært opptatt av at lokallaget nå får den nødvendige ro til å håndtere situasjonen, sier generalsekretær i Frp, Geir A. Mo, i meldingen.

Sympati

Selv er Mo svært skuffet og lei over det som er skjedd.

— Jeg vil uttrykke min sympati med de involverte. Samtidig er jeg glad for at han gjennom sin advokat har gitt uttrykk for at han ønsker en raskest mulig etterforskning og avgjørelse i saken. At han nå har bedt om fritak fra sine verv og listekandidatur, viser også at han innser alvoret i saken, sier Mo videre.

Ny nominasjon

Det er nå styret i lokallaget som må ta stilling til hva som skal skje med kommunevalglisten.

— Jeg har bedt dem i morgen ta stilling til hvorvidt de ønsker å avvikle et nytt nominasjonsmøte for å velge en erstatter, eller om de ønsker å levere inn listen uten hans kandidatur, sier Mo i meldingen.

Publisert: