Designet drømmekjolen

Lørdag debuterte Ida Tjøme (20) på catwalken i Stavanger. Hun vant konkurransen om å designe Norges vakreste brudekjole.

Publisert: Publisert:

brudeshow_1308mvk01.jpg

  • Marie Von Kr
  • Ingvild Lygren-junge
Denne artikkelen er over åtte år gammel

brudeshow_1308mvk08.jpg

— Jeg klarer nesten ikke å tro det. Men er selvfølgelig veldig stolt over å se kjolen som jeg har tegnet på scenen midt i Stavanger, sier Ida Tjøme fra Hauge i Dalane.

Hun vant konkurransen om å designe Norges vakreste brudekjole og fikk lørdag vise den frem foran flere hundre fremmøtte da Agape arrangerte brudeshow i sentrum.

Les også

[No available link text]

Perfekt

Da Tove-Rudi Tobiassen så tegningen av brudekjolen som Ida Tjøme hadde designet var hun ikke i tvil.

— Den var helt perfekt. Hun hadde tegnet alle detaljene på en måte som gjorde det enkelt for personene som skulle jobbe videre med å sy selve kjolen, sier gründer og eier Tobiassen i Agape.

Kjolen er ikke en enkel eller klassisk brudekjole. Den skilte seg ut blant flere hundre innsendte bidrag.

— Vi fikk tegninger fra mennesker fra hele landet. Både barn på 8 år og personer på over 67 år sendte inn sine bidrag til konkurransen, sier hun.

Inspirert av 1900-tallet

Vinnerkjolen er tegnet med inspirasjon fra undertøyet som ble brukt på starten av 1900-tallet.

— Mye av undertøyet på den tiden var omtrent kjoler i seg selv, sier Tjøme som har tegnet klær hele livet.

Hun måtte sette seg ned da hun fikk beskjeden om at hun hadde vunnet konkurransen

— Jeg ble helt satt ut. Det var så fantastisk, så overveldende. På mange måter er det litt uvirkelig fremdeles, sier hun.

Designeren er klar på at å være designeren bak Norges vakreste brudekjole har gitt henne inspirasjon til å fortsette med tegning.

— Det er en skummel bransje å satse på. Heldigvis er jeg fremdeles ung. Dette har vært en unik opplevelse og det frister å fortsette med dette, sier Tjøme.

Norsk design

Tove-Rudi Tobiassen er full av lovord om det hun beskriver som et nytt design-talent.

— Det er viktig at flere unge norske designere kommer frem i det norske markedet. Det er vanskelig å komme inn i bransjen, men klesindustrien i Norge trenger flere unge designere, sier Tobiassen.

Hun har 27 års erfaring fra bransjen og skal i tiden fremover blant annet bidra med sin kunnskap ved design- og håndverklinjen ved Godalen videregående skole i Stavanger.

Blomsterfestival

Brudebukettene som ble vist frem sammen med kjolene var laget av regionens fremste blomsterdekoratører.

— Hver bukett er designet til en enkelt kjole. Dette gjorde helhetsinntrykket enda bedre, sier Tove-Rudi Tobiassen.

Brudeshowet på torget var en del av blomsterfestivalen som arrangeres for tredje år på rad. Rundt scenen på torget og ellers i Stavanger kunne folk se blomsteroppsatser i alle mulige farger og fasonger. Dette var en del av festivalen som er et samarbeid mellom Stavanger kommune, regionens blomsterprodusenter, byens blomsterbutikker, Bergeland videregående skole og Stavanger sentrum AS.

Publisert: