Derfor tør ikke Bjørn Risa spise marsipankake

Bjørn Risa vil har spreke ansatte. Da må han bruke både pisk og gulrot. Det går mest i gulrot - ja, og andre grønnsaker.

Publisert: Publisert:

Bjørn Risa Foto: Arnt Olav Klippenberg

 • Arnt Olav Klippenberg
  Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Nå står det en gigantisk marsipankake foran ham på bordet. Det er en gave fra Volvo Maskin. De ansatte aner en skandale.

– Dette kan betyr trøbbel, stønner han.

Bjørn Risa legger lista høyt for seg selv. Han ønsker å gå foran med et godt eksempel. Det betyr at han står opp klokka 5.30 hver morgen. For noen år siden fikk han 240 ansatte til å melde seg på Nordsjørittet.

– Det løsnet da jeg lovet 1000 kroner til alle som slo meg. Dermed måtte jeg legge meg i hardtrening. Jeg tok av 9 kilo. Fire mann klarte å ta meg. Et annet eksempel er da jeg ville ha med meg 17 i ledergruppa til toppen av Kilimanjaro. Fjellklatreren Tore Sunde Rasmussen trodde det hadde rablet for meg. Men jeg fikk dem med. Og vi nådde toppen.

Bjørn Risa med marsipankaka Foto: Arnt Olav Klippenberg

Bjørn Risa ser på marsinpankaka. Han er helt sikkert en kakemons. Aftenbladet vet det ikke, men Bjørn Risa er jærbu og jærbuer liker kake. Det er noe alle vet. Derfor regner gjestene med at han skjærer seg et stort stykke. På Jæren er kakestykkene store som åkerlapper. Den imponerende kaka er en gave fra Volvo Maskin til deres beste kunde.

– Jeg kan ikke spise kake. Det vil være en stor skandale hvis jeg tar en bit. Vi har gående en aksjon i selskapet. Vi spiser bare sunt. Det går i grønt i kantina. Smootie med rå egg. De som jobber på verkstedet har klaget litt på at de ikke bli skikkelig mette, men nå får de bønder - eh....bønner, og de er veldig mettende.

Han klapper seg på magen. Eller mer korrekt - der han en gang hadde en bitte, liten velstandsmage. Den er borte. Beltet er strammet inn med flere hakk. Kuren virker.

– Men 1. april er aksjonen over, sier han og skjærer et gigantisk stykke av kaka og gir det til Volvosjefen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Fire nye koro­nasmit­tede i Stavanger – ett av tilfel­lene har ukjent smitte­kilde

 2. XXL Forus-ansatt har fått korona – kommunen ber kunder følge med på symptomer

 3. Øyvind Haukland er død

 4. Over 30 prosent utvikler ikke symptomer på korona: – De går under radaren

 5. Jenter skulle rekke toget - endte med å stanse togtrafikken i Stavanger

 6. I kjøkken­skapet finnes mel som trolig er over 50 år, kaffe av litt nyere dato og servise med Telever­kets logo på

 1. Bjørn Risa
 2. Volvo
 3. Grønnsak
 4. Jæren