Boligprisene falt i Stavanger

Boligprisene falt i Stavanger og flatet ut i Sandnes i mars, men steg i resten av landet, viser fersk boligprisstatistikk. Nedgangen i Stavanger er 0,3 prosent. I landet under ett økte boligprisene med 0,7 prosent i mars.

Publisert: Publisert:

Boligprisene falt i Stavanger og flatet ut i Sandnes i mars, men steg i resten av landet Foto: Pål Christensen

  • Dag-Henrik Fosse
    Journalist
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

De siste 12 månedene var boligprisveksten 1,5 prosent i Stavanger og 1,2 prosent i Sandnes, mens den var 7,9 prosent i landet for øvrig.

— Hvordan vil boligprisene utvikle seg de nærmeste månedene i Rogaland?

- Litt mer ned

— Jeg ser ikke bort fra at prisene vil kunne gå enda litt ned i april og kanskje også mai, fra 0,1 til 0,3 prosent, og at vi får en korreksjon, sier Rune Bertelsen til Aftenbladet. Han er regionsjef i Eiendomsmegler 1 og tidligere leder i Rogaland Eiendomsmeglerforening.- Selv om et er flere selgere, er det også flere kjøpere i markedet, sier han.

Selger mer

— I mars ble solgt 279 boliger i Stavanger som er en økning på 7,7 prosent fra samme periode i fjor. I Sandnes ble det solgt 127 boliger i mars som ga en vekst på 18,7 prosent. Dette tyder på at det ikke er noe galt med boligmarkedet her, selv om de andre byområdene har hatt prisøkning.

Økning i boligsalget tyder på at det er både evne og vilje til å investere i bolig i vår del av landet, sier Bertelsen.

— Betyr økt arbeidsledighet og mindre aktivitet i oljenæringene noe for prisutviklingen?

— Foreløpig tror jeg ikke det, men vi vil heller se utsalg i leiemarkedet.

Kjøpers marked

- Er det kjøpers eller selgers marked for boliger akkurat nå?

— Dette er nok litt sammensatt, det er nok i større grad kjøpers marked enn det var for noen måneder siden, men for enkelte områder vil det fortsatt være selgers marked, sier han.Rune Bertelsen sier at det kan være gunstig for førstegangsetablerere å slå til i boligmarkedet nå. Det finnes mange mindre leiligheter i fornuftig prisklasse tilgjengelig, sier han.

— Det er ingen som tror at prisene vil gå ned i et tre til fem års perspektiv, så derfor kan det være smart for unge i etableringsfasen til å handle bolig nå, sier han.

På boligpristoppen

En gjennomsnittsbolig i Stavanger ble i mars solgt for 3,3 millioner kroner. Det er bare Asker, Bærum, Follo og enkelte bydeler i Oslo som har høyere snittpris.

Det tar i gjennomsnitt 44 dager å selge en bolig i Stavanger og 41 dager i Sandnes. I landet ellers er salgstiden 34 dager 34 dager. - Folk i Rogaland tar seg god tid når det skal vurdere boligkjøp, sier Bertelsen.

De siste 12 månedene har prisen på eneboliger steget med 0,4 prosent i Stavanger, 2 prosent i Sandnes og 1,9 prosent i Rogaland. Her er landsgjennomsnittet 6,6 prosent.

Leiligheter har hatt en prisvekst på 2,2 prosent både i Stavanger og Sandnes, og 2,8 prosent i Rogaland. Landsgjennomsnittet er 9,5 prosent.

Eierleiligheter økte med 2,7 prosent i Stavanger, 3,5 prosent i Sandnes og 3,6 prosent i Rogaland. Her er landsgjennomsnittet 9,5 prosent.

Her stiger prisene mest

Prisveksten for de siste 12 månedene, uansett boligtype, er størst i Tromsø og Bergen, der den prosentvise økningen i prisene er tosifret. I Tromsø var veksten hele 15 prosent, og i Troms fylke utenom Tromsø 10,7 prosent. I Bergen sentrum og bydelen Årstad/Landås økte boligprisen med 11,1 prosent.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Brannen er slukket, folk kan returnere til hjemmene sine

  2. Overgrepstiltalt fikk ille­befinnende i retten

  3. Medarbeider ved SUS har testet positivt for korona

  4. «For sent ute, som vanlig»

  5. «Sandnes Ulf har ikke skapt en eneste målsjanse»

  6. Ettermiddag i Randaberg: - Kan vi bevege oss utendørs?