Røyneberg-drapet er ferdig etterforsket

Politiet har sendt sin innstilling til Statsadvokaten.

Publisert: Publisert:

Krimteknikere var på adressen bare timer etter drapet. Foto: Tommy Ellingsen

Mark Ole Jensen (52) ble funnet hardt skadet i et bolighus på Røyneberg i Sola kommune like før klokken 16.00 søndag 29. januar. Kort tid etterpå ble han erklært død på stedet.

LES OGSÅ: Drap og drapsforsøk i bursdagsselskap

En 32 år gammel mann ble pågrepet og siktet for forsettlig drap. Siktelsen ble to dager senere utvidet til å gjelde drap på 52-åringen og drapsforsøk på en 25 år gammel mann.

Les også

Drapet på Røyneberg: - Vondt for familiene som er involvert

Saken er nå sendt over til statsadvokaten. Erik W. Rand, som er påtaleansvarlig politijurist på saken, ønsker ikke å opplyse hvordan hans innstilling lyder.

I varetekt

Drapet på Jensen skjedde i forbindelse med et bursdagsselskap på Røyneberg. Den siktede 32-åringen ble varetektsfengslet kort tid etter drapet, men ble værende i varetekt på SUS, innenfor rammen av tvungent psykisk helsevern, på grunn av helsetilstanden.

Røyneberg-drapet: 32-åring varetektsfengslet for drap og drapsforsøk

Politiadvokat Rand opplyste tidlig at psykiatrisk sakkyndige ble koblet inn i saken.

– Vi kommer uansett til å kreve varetekt fram til dom er falt i denne saken. Det bygger vi både på faren for gjentakelse og hensynet til allmennhetens rettsfølelse, sa Rand den gangen.

Riksadvokaten

Den avdøde 52-åringen var sammen godt over 10 andre personer, blant andre 32-åringen som nå er siktet for drap, gjest i et bursdagsselskap i huset på Røyneberg.

Politiet har nå sendt over sin instilling til statsadvokaten. Foto: Tommy Ellingsen

Det var et familieselskap.

- Politiet anser saken som ferdig etterforsket, sier Rand, som påpeker at statsadvokaten kan sende den i retur om man mener at ytterligere etterforskningsskritt må tas.

- Siktelsen gjelder drap. Drapssaker behandles normalt av riksadvokaten i siste instans, sier politiadvokaten.

Publisert: