St. Svithun-elever tilbake til moderbygget

Etter 16 måneder i lånte lokaler, kunne elever og ansatte på St. Svithun videregående skole torsdag endelig vende tilbake til moderbygget på Tjensvoll.

Publisert: Publisert:

Elevene Fatema Ryadh og Solveig Aarak hjelper lektor Ellen Skjønnsfjell med å sette bøker i hyllene i det nye læringssenteret på St. Svithun videregående skole. Tidligere var det gymsal der læringssenteret nå er. Foto: Fredrik Refvem

 • Hans Petter Aass
  Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Tidlig i fjor startet en omfattende rehabilitering og utbygging av de 50 år gamle undervisningslokalene ved Tjensvoll-krysset. 140 millioner fylkeskommunale kroner senere skinner de tradisjonsrike bygningene til St. Svithun mer enn noen gang - både innvendig og utvendig.

En helt ny etasje med plass til 300 elever og ansatte har også kommet til. De beste klasserommene der har utsikt over både skolegården og Mosvannet.

– Det er nok noen klasserom som blir mer ettertraktet enn andre, det har jeg allerede merket. Men det blir veldig kjekt for oss alle å få moderne fasiliteter og undervisningslokaler. Det er fortsatt litt flikking som gjenstår, men alt skal være klart til skolestart etter sommeren, sier rektor Øystein Hennig til Aftenbladet.

LES OGSÅ:

St. Svithun vgs. vil ikke vurdere elever på ny

Rektor Øystein Hennig kan knapt vente til neste skoleår starter, nå som St. Svithun videregående har fått nye og moderne lokaler. Foto: Fredrik Refvem

Bra for samholdet

Siden håndverkerne inntok skoleområdet i fjor, har de 850 elevene vært nødt til å finne seg i å ha undervisning andre steder. De fleste av dem endte opp på Våland, i de gamle lokalene til «Teknikken», men noen klasser var også plassert på Ynglingen og i Vikinghallen.

– Det har vært helt greit, men det blir fint å komme tilbake til den gamle skolen igjen. Vi har jo vært litt spredt nå, så det blir bra for samholdet på skolen at vi alle skal være sammen igjen, sier Lisa Hovland og Stine Meling.

Stine Meling og Lisa Hovland var ikke redde for å ta i et tak da elevene ved St. Svithun videregående endelig kunne flytte tilbake i sine faste lokaler på Tjensvoll. I forbindelse med omfattende utbyggingsarbeider har skolen vært stengt i 16 måneder. Foto: Fredrik Refvem

Begge jentene går på idrettslinjen, og skal begynne i tredje klasse til høsten. I går var de og de andre elevene på skolen for å ha siste skoledag før sommerferien. Den ble markert med bæring av stoler, pulter, bøker og annet som skal på plass igjen etter oppussingen.

– Det er litt spesielt å avslutte skoleåret med å bære møbler, men vi er glade for at vi neste år ikke skal flytte fra plass til plass, smiler Stian Blanckaert, Leif Christian Tallaksen og Mattias Steinnes, som også skal begynne i tredje klasse til høsten.

LES OGSÅ:

Arbeidsvillige unge får jobb

Stian Blanckaert (foran), Leif Christian Tallaksen og Mattias Steinnes håper de får klasserom i den nye avdelingen av St. Svithun skole. Foto: Fredrik Refvem

Grillfest

Før elevene gikk for å hente karakterene sine, ble det arrangert grillfest i skolegården med taler fra elevrådet og rektor.

– Jeg synes elevene har vært tålmodige og sporty, men jeg tror vi alle er glade for at vi nå kan flytte inn i lokaler som legger til rette for mer variert undervisning og pedagogisk utvikling, sier rektor Hennig.

St. Svithun videregående skole har vært gjennom en voldsom vekst de siste årene. Så sent som for fem og et halvt år siden, da Hennig tok over som rektor, var det ikke mer enn 500 elever ved skolen. Ved inngangen til forrige skoleår hadde tallet vokst til 850.

Når skolen starter opp igjen til høsten, vil ikke mindre enn 900 elever møte opp.

Trives

– Vi har opplevd stor søkning både til den vanlige, allmennfaglige linjen, og til idrettslinjene vi har her. St. Svithun er en skole der elevene trives. Det viser også elevundersøkelsene vi gjør, sier Hennig.

Som følge av elevtilstrømningen, vil også staben vokse. Fremover vil 90 ansatte sørge for å legge sørge for å legge til rette for et best mulig læringsmiljø.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. FHI: Stor sjanse for Rogaland blir «rødt»

 2. – I dag er vi alle bussjåfører

 3. Brekkebua i Sirdal var få uker unna åpning. Natt til mandag ble den totalskadet i brann

 4. Mann ble gravd ut for hånd etter spreng­nings­uhell

 5. Lønnen vår er ikke i takt med prisstigningen

 6. Nytt smittetilfelle i Stavanger

 1. Ynglingen
 2. Undervisning
 3. Tjensvoll